B-nuorten pelaajien esiinmarssi edustuksessa
Julkaistu: 16.10.2021 08.16

B-nuorten pelaajien esiinmarssi edustuksessa

PK-37:n edustusjoukkue on pelannut tällä kaudella kaikki pelinsä lähes omien kasvattien voimin. Kausi on ollut pelaajille raskas, sillä hyvistä peliesityksistä huolimatta tappioita tuli paljon ja tavoitteena olleet kärkisijat muuttuivat paikaksi alaloppusarjassa. Hävityistä peleistä huolimatta kaudessa on ollut hyvääkin. PK:n B-juniori-ikäiset pelaajat ovat saaneet peleissä paljon vastuuta ja vakiinnuttaneet paikkansa edustuksen avauskokoonpanossa.

Päävalmentaja Lasse Vornanen on tyytyväinen nuorten harjoittelumotivaatioon, kehitykseen ja peliesityksiin.

Eetu Tenhunen teki läpimurron edustuksen aloituskokoonpanoon. Hänellä on loistava työmoraali. Eetulla on potentiaalia kehittyä kovan tason pelaajaksi.

Myös Tenhunen itse näkee vahvuudekseen työmoraalin.

– Kausi on tuntunut hyvältä, sillä joukkue otti minut hyvin vastaan, olen saanut treenata ehjästi ja kehitystä on tapahtunut kaikilla osa-alueilla. Oli hieno tunne, kun tein ensimmäisen maalin edarin pelissä. Vaikka fyysisyys ei riitä vielä kaikissa kaksinkamppailuissa, uskallus tehdä asioita on lisääntynyt onnistumisten myötä. Jalkapallo on aina hauskaa, kun pallo on itsellä, joukkueella tai vastustajan maalissa, kiteyttää Tenhunen jalkapallofilosofiansa hymyssä suin.

Sisu Ikonen pelasi edustuksen pelejä jo viime kaudella 15-vuotiaana lahjakkuutena.

– Sisu on vakiinnuttanut paikkansa edustuksen avauksessa ja on tärkeä mies meille puolustuslinjassa. Hänellä on erinomainen pelikäsitys ja syöttötaito, kehuu Vornanen raamikasta Ikosta.

– Kausi on ollut joukkueelle vaikea ja alaloppusarjaan jääminen harmittaa. Omalla kohdalla lähes täydet peliminuutit peleissä ovat lisänneet pelikokemusta ja pelin avaamisen taitoa. Parasta kaudessa on ollut pelimatkat Jyväskylään JJK:ta vastaan, sillä molemmista peleistä tuli hyvät voitot, summaa Ikonen kauden parhaita anteja.

Tuomas Häkkinen on kehittymässä hyväksi nykyaikaiseksi laitapuolustajaksi.

– Hän on taitava ja nopea pelaaja. Juoksukunto kestää ravata laitaa pitkin varmasti koko pelin eikä vauhti hyydy, Vornanen ylistää miesten peleihin paikkansa vakiinnuttanutta Häkkistä.

– Kausi edustusjoukkueessa on tuntunut mahtavalta. Junnupeleihin verrattuna peleissä on enemmän tunnetta ja kovuutta, mikä lisää mielekkyyttä peleihin ja harjoitteluun. Vahvuuteni pelaajana ovat nopeus ja periksiantamattomuus ja tärkeimpänä kehityskohteenani näen fysiikan ja peliälyn kehittymisen. Parasta jalkapallossa on pelit ja pelikaverit, summailee kauttaan Häkkinen.

Edustuksen peleissä loppukaudesta enemmän peliaikaa saanut Samuli Lyyra kokee kaudesta jääneen hyvät fiilikset, sillä edustuksen harjoittelumäärä ja harjoitusten vaatimustaso sekä pelien kovuus ovat kehittäneet häntä pelaajana.

– Vahvuuksiani pelaajana ovat nopeus, paikkojen luominen, maalien tekeminen ja kyky tehdä tilaa muille. Eniten kehitettävää lienee kyvyssä lukea ja ymmärtää peliä sekä tehdä nopeampia temmon vaihdoksia pelissä. Parasta jalkapallossa on voittaminen ja siitä tuleva fiilis sekä kova harjoittelu ja kehittyminen.

Vornanen kehuu Lyyran omaavan paljon hyvän pelaajan ominaisuuksia.

– Maalitilin avaaminen tulokaskaudella on hieno saavutus junnuikäiseltä edustusjoukkueessa. Hän väläytteli jo tällä kaudella hyviä otteita. Tasaisuutta ja varmuutta vaan lisää, niin kova edustuksen pelaaja hänestä tulee.

Pallo-Kerho 37 ry                                                  

Postiosoite: PL 79, 74101 Iisalmi

Toimisto: Sankarinkatu 9 A, Iisalmi

Puhelin: 044 - 37 37 370

E-mail: pk-37@pk-37.fi


Aidosti yläsavolainen - Ylpeästi iisalmelainen