Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

SaPa - PK-37   1 - 8

Pieksämäen Keskuskenttä N

PK-37 haki varmat pisteet Pieksämäeltä

Pallo-Kerho 37 kävi perjantai-iltana Pieksämäellä hakemassa suhteellisen helpot Kolmosen sarjapisteet voittamalla Savon Pallon maalein 8-1 (3-0).

Kuten numerot kertovat, voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Pallo-Kerhon päävalmentaja Lasse Vornanen sanoi, että ottelu oli juuri sellainen kuin etukäteen saattoi kuvitella.

- Kyllähän joukkueiden välillä selvä tasoero on. Pallollinen hallinta oli meillä ja vastustaja jaksoi juosta meidän perässä puolen tunnin ajan. Mutta kun joutuu pallon perässä juoksemaan, niin kyllähän se väsyttää, Vornanen sanoi.

Ottelun alussa SaPa jaksoi vielä puolustaa, mutta kun Pallo-Kerhon onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa, kotijoukkueella painui leuka rintaan. Illan maali-iloittelun aloitti Tuomas Häkkinen, joka laukoi pallon lähes 20 metristä tarkasti takanurkkaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Lisää vettä kotijoukkueen niskaan tuli muutamaa minuuttia myöhemmin. Eetu Rissanen teki illan ensimmäisensä laukomalla pilkun tuntumasta heikon purkupallon verkon perukoille.

Vielä ennen taukovihellystä Rissanen lisäsi Pallo-Kerhon johdon kolmeen maaliin, kun hän sai pallon kuudentoista rajalla. Hän pujotteli vähän onnekkaastikin pieksämäkeläispuolustajien välistä ja sijoitti pallon takanurkkaan.

Toisen jakson alussa suurimmat paineet oli jo päästelty ja ottelu jatkui Pallo-Kerhon komennossa edelleen. Joukkueen esitys ei johtoasemassakaan hyytynyt.

- Nyt oli hyvää pelissä se, että vaikka hallitsimme peliä täysin, riitti meillä malttia hakea maalipaikkoja. Vielä viime kaudella meille tuli usein hätä ja kiire, mutta nyt jaksoimme jauhaa ja etsiä sopivaa maalintekotilannetta rauhassa, Vornanen sanoi.

Kesken Pallo-Kerhon painostuksen SaPa karkasi 58. minuutilla kavennusmaalintekoon. Nopeasta vastahyökkäyksestä Samuli Liimatainen pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-3.

Maalista kotijoukkue piristyi hetkeksi, mutta ilonaiheet jäivät vähiin, kun Rissanen teki upean maalin 66. minuutilla. Rissanen sai pallon kuudentoista sisällä, pyöräytti haltuunotollaan puolustajan kahville ja nosti hallitusti takanurkkaan jo päivän kolmannen osumansa.

Ja lisää seurasi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Niklas Sahlström syötti laidalta maalin edustalle, mistä Rissanen ohjasi tilanteeksi jo 5-1.

Seuraavan maali syntyi taas kolmen minuutin päästä, kun Tuomas Häkkinen syötti maalin edustalle, mistä lopulta Rikhard Lappalainen pääsi tälläämään numeroiksi jo 6-1.

Loppua kohden peli muuttui entistä selvemmin vierasjoukkueen harjoitukseksi, jossa pelattiin yhtä maalia kohti. Joukkue jaksoi jauhaa maltillisesti ja etsiä maalintekopaikkoja. Seuraava avautui Miika Riiholalle reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, joka pääsi ohjaamaan Joonas Lukkarisen keskityksen verkon perukoille.

Loppunumerot 8-1 viimeisteli Eetu Tenhunen muutamaa minuuttia myöhemmin, kun hän pääsi ohjaamaan Eetu Marinin nappisyötön viitosen kulmasta etunurkkaan.

- Kaiken kaikkiaan kypsä esitys meidän joukkueelta, Vornanen sanoi.

Pallo-Kerhon sarja jatkuu ensi keskiviikkona, kun vastaan tulee KeuPa.

- Siinä ottelussa meidän pitää jatkaa samanlaista kypsää esitystä. KeuPa on vähän piristynyt kauden edetessä, joten vastus on kovempi kuin perjantaina, Vornanen arveli.

Otteluraportin tarjoaa:

Seuraava ottelu:

Tilastot
SaPa

1 - 8

(0-3)
38'MaaliHäkkinen Tuomas
41'MaaliRissanen Eetu
46'Vaihto ulosLyyra Samuli
46'Vaihto sisäänLappalainen Rikhard
47'MaaliRissanen Eetu
58'MaaliLiimatainen Samuli Juhani
66'MaaliRissanen Eetu
69'MaaliRissanen Eetu
70'Vaihto ulosRissanen Eetu
70'Vaihto sisäänMarin Eetu
72'MaaliLappalainen Rikhard
76'Vaihto ulosHarju Lukas
76'Vaihto sisäänIkonen Sisu
79'MaaliRiihola Miika
83'MaaliTenhunen Eetu