Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - Yllätys  3 - 1

Iisalmi, Kankaan LP TN

PK-37 kotivoittoon

• Juho Ronkainen kaksi maalia takasivat Pallo-Kerholle kotivoitton Ylämyllyn Yllätyksestä keskiviikkoillan kuumuudessa.

PK sai otteluun hyvän alun, sillä Niklas Sahlströmin mainio pallo vastustajan puolustuslinjan taakse vapautti Eetu Rissasen maalintekoon jo pelin kolmannella minuutilla. Eetu nosti pallon maaliin tyylikkäästi vastaantulevan maalivahdin yli.

Yllätys pystyi myös luomaan ensimmäisellä puoliajalla joitain vaarallisen oloisia tilanteita, mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Juho Toivanen torjui hyvillä vastaantuloillaan tilanteet. Samoin vasen puolustaja Joonas Lukkarinen otti pari näyttävää katkoa vastustajan hyökkäyksistä.

Peli oli kuitenkin aika tasaista puoliajan loppua kohti.

Toisen puoliajan 53 minuutilla PK:n Juho Ronkainen pääsi Eetu Rissasen hyvästä tarjoilusta nostamaan pallon yli vastaantulevan maalivahdin tilanteeksi 2-0.

PK sai ottelussa lukuisia kulmapotkuja, jotka tänä vuonna ovat olleet tehokkaita. Eikä tässäkään ottelussa jääty ilman kulmapotkusta syntynyttä maalia. Visa Kettusen antama kulmassa pallo löysi Juho Ronkaisen vapaana taka-alueelta ja Juho sijoitti hallitusti pallon maaliin suoraan ilmasta.

PK:n pelirakentelu hidastus ja Yllätys pääsi vielä peliin mukaan ja sai kavennuksen kahdeksan minuuttia ennen peliajan loppua PKn puolustuksen hävitessä kaksinkamppailun pallosta.

Yllätyksen rynnistys ei kuitenkaan tuottanut isompaa paniikkia eikä ongelmia, koska kotijoukkueen pystyi lopun pallokontrollilla rauhoittamaan pelin.

Joukkueen valmentaja Lasse Vornanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen.

- Saimme otteluun hyvän alun nopealla maalilla ja enempääkin oli kyllä mahdollisuuksia. Puoliajan edetessä saimme myös pallokotrollin ja hallitsimme peliä. Toisella puoliajalla sitten tehtiin tarvittavat maalit, mutta pelin lopussa aiheutimme ongelmia itsellemme tekemällä kentällä vääriä valintoja, tuumasi Vornanen.

Ensi viikolla on Pallo-Kerholla jälleen kotiottelu, ja vastaan tulee Niemisen Urheilijat, jolle PK on hävinnyt viisi kertaa peräkkäin.

- Sanoin kauden avaustappion jälkeen NiemU:n valmentajalle, että kyllä me teidät vielä tänä vuonna voitamme. Se tapahtuu ihan omalla peruspelillä, kun jätämme virheiden tekemisen pois, arveli Vornanen.

Ensi keskiviikkona Pallo-Kerho siis kohtaa NiemU:n Sankariniemen stadionilla.

Tänään Pallo-Kerhosta palkittiin Juho Ronkainen, Lukas Harju ja Juho Toivanen.