19.00
Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - NiemU  4 - 0

Iisalmi, Sankariniemi N

Pallo-Kerhon ensimmäisen puoliajan dominointi siivitti joukkueen hienoon voittoon NiemU:sta

Pallo-Kerho 37 oli hävinnyt kahden viime kauden ajan ottelut Niemisen Urhelijoille, mutta eilen illalla Sankariniemen hyväkuntoisella viheriöllä revanssi haettiin korkojen kera 4 - 0 voitolla.

PK otti pelin hallinnan täysin itselleen ensimmäisellä puoliajalla, ja loi heti pelin alkuun hyviä maalintekopaikkoja. Kotijoukkue sai näistä tilateista lukuisia kulmapotkuja. Konsta Kääriäisen ja Visa Kettusen jaloista lähteneet kierteiset keskitykset aiheuttivat suuria ongelmia NiemU:n puolustukselle. Hieman paremmalta viimeistelyllä kulmista olisi voinut syntyä useampikin maali.

Avausmaalin laukoi etukulmasta Eetu Rissanen Konsta Kääriäisen mainiosta läpisyötöstä pelin 10. minuutilla. Sama tutkapari oli asialla 13. minuuttia myöhemmin, kun jälleen vasemmalta kapteeni Kääriäisen hieno syöttö maalivahdin ja puolustuksen väliin tavoitti Rissasen, ja tämä viimeisteli kliinisesti numeroiksi 2 - 0.

Toisen maalin jälkeen NiemU sai hetkeksi hallintaa peliin, mutta se tyrehtyi täysin Konsta Uurtion kahteen puoliajan viimeisellä viidellä minuutilla tehtyyn maaliin.

Ensin Uurtio sai ohjattua palloa maaliin Visa Kettusen antamasta kulmapotkusta maalivahdin edestä lähes maaliviivalta, ja kohta perään Konsta Kääriäisen kulma toiselta puolelta aiheutti hyvän hässäkän maalilla. Tästä Uurtio pääsi kääntölaukauksella sijoittamaan pallon maaliin puoliajan tilanteeksi jo 4 - 0.

Toisella puoliajalla NiemU selkeästi lisäsi prässipelaamista, mikä vaikeutti kotijoukkueen pelinavaamista. Peli muuttui sekavaksi, mutta ei NiemU:kaan saanut luotua todella vaarallisia maalintekopaikkoja PK:n maalille. Muutamat tilanteet PK:n maalivahti Tuukka Kakkonen hoiteli hyvin ja näin Pallo-Kerhon joukkue pystyi pitämään maalinsa koskemattomana.

Eetu Rissanen oli tyytyväinen otteluun, ja joukkueen onnistuneeseen peli-ilmeeseen.

- Molemmat joukkueet varmaan taistelevat lohkon kärkisijoista. Hienoa, että otettiin näinkin selvä voitto, ja tämmöisellä pelillä kyllä voidaan voittaa mikä tahansa lohkon joukkue. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli varmaan kauden parasta peliä, ja oli helppo pelata, myhäili Rissanen tyytyväisenä.

Myös valmentaja Lasse Vornanen oli tyytyväinen otteluun ja siihen, että viimeinen saatiin NiemU voitettua.

- Ensimmäinen puoliaika oli hyvä ja tehtiin jo siinä tarvittavat maalit. Toinen oli sitten sellaista vääntöä ja sekavampi. Pelin alku oli hyvä ja sellaista peliä, mitä haluan joukkueen pelaavan. Mukavaa oli pelata pitkästä aikaa nurmella, totes Vornanen.

Pallo-Kerhon parhaana palkittiin Eetu Rissanen.

Seuraavaksi PK matkustaa Kuopioon Kingsin vieraaksi ensi keskiviikkona. Tämä on myös molemmille joukkueille tärkeä ottelu lohkon kärkisijoista.