Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - STPS  3 - 1

Iisalmi, Kankaan LP TN

PK jatkoi voittoisalla tiellä

Pallo-Kerho 37 kukisti vastustajansa STPS:n Kankaan Liikuntapuiston kauniissa kevätsäässä lukemin 3-1 (1-1).

Maalintekopaikkojen puolesta isäntäjoukkue oli ottelussa selvästi vastustajaansa edellä. Viimeistely oli kuitenkin PK:lle vaikeaa ja ottelu pysyi jännittävänä viimeisille minuuteille saakka.

Pallo-Kerhon vahvin osa-alue löytyi keskikentän keskeltä. Kaksikko Visa Kettunen - Konsta Kääriäinen olivat kentän herroja voittaen vastustajansa niin taidossa kuin voimassakin.

- Tein hyviä riistoja, suostui vaatimaton Kettunen omaa peliään kehumaan.

Harvakseltaan harjoituksiin pääsevä Kettunen ei ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

- Alku oli henkilökohtaisesti tahmeaa, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen ei enää, totesi Kettunen.

Ottelun alussa parhaana pelaajana palkitulle Kettuselle sattuikin vaarallinen pallonmenetys oman puolustuslinjan edessä. STPS:n Elmeri Marttinen kiitti ja pommitti pallon PK:n maalivahdin Ville Kososen ulottumattomiin ja yllättäen savonlinnalaiset johtoon.

PK ei tappiotilanteesta häkeltynyt, vaan jatkoi pallonhallintaansa ja sai jatkuvasti luotua puolittaisia aihioita maalintekoon.

Ensimmäinen puoliaika lähestyi jo loppuaan, kun PK sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Tilanteessa rikottiin PK:n Tomi Niskasta. Vapaapotkua lähtivät antamaan Eetu Rissanen ja Jesse Åhman, joista Rissanen lopulta laukoi palloa. Laukaus otti kimmokkeen pelaajamassasta ja jäi pomppimaan vastustajan maalin edustalle. Kettunen oli ensimmäisenä paikalla ja tuikkasi PK:n tasoihin.

Ottelun alkupuoli oli jo näyttänyt, että PK:n maalitykki Rissanen pääsi jatkuvasti paikoille. Rissanen karisti lopulta apinan pois selästään ottelun 52. minuutilla. Kettunen pelasi Rissaselle syvyyteen. Eetu teki pallon kanssa tuttavallisen poikkikuljetuksen, jonka päätteeksi sijoitti pallon leikkaavalla liikkeellä sinne kulmaan, mistä oli itse saapunut. Maali oli Rissasen kauden ensimmäinen.

Ketsuppipullo kun saatiin auki, jatkoi Rissanen maalitehtailua illan toisellaan vielä aivan ottelun lopussa. Rissasen löytyi rauhallisella maasyötöllä 16-alueen rajalta aivan vapaana eikä Rissanen ollut paitsiossa tilanteen ulkopuolella matalalla pelanneen vastustajan topparin ansiosta. Tuollaiseen paikkaan ei vastustajien Rissasta vapaaksi sovi jättää, sillä kovempiakin sarjoja pelannut Rissanen luki tilanteen heti onnistuneesti ohittaen määrätietoisesti ainoan paineistajansa ja sijoittaen pallon takakulmaan.

PK:n vastuuvalmentaja Lasse Vornanen oli tyytyväinen pelissä kaikkeen muuhun paitsi viimeistelyn laatuun.

- Pelistämme puuttuivat vain maalit. Muuten hyvä ottelu meiltä, viittasi Vornanen joukkueen maalintekotuskaan, joka onneksi lopulta pelin edetessä ratkaisevasti helpotti.

- Kosonen maalilla teki myös huipputorjuntoja, antoi Vornanen tunnustusta kokeneelle maalivahdilleen.

PK pelaa seuraavan pelinsä kuuden päivän kuluttua, kun se kohtaa vieraskentällä Jyväskylän Seudun Palloseuran.

Ottelun tilastot: PK-37 – STPS (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)

Otteluraportin tarjoavat:

Sarjatilanne:

Seuraavat ottelut:

Pe 19.5. klo 19.00 JPS - PK-37 Viitaniemi Jyväskylä.

Su 28.5. klo 15.00 PK-37 - Kingas SC Sankariniemi / Kankaan Liikuntapuisto.

Kuvia ottelusta:

TUE PAIKALLISTA!

Tilastot

3 - 1

STPS
(1-1)
5'MaaliMarttinen Elmeri
22'VaroitusKääriäinen Konsta
40'MaaliKettunen Visa
46'Vaihto ulosNiskanen Tomi
46'Vaihto sisäänRonkainen Juho
52'MaaliRissanen Eetu
63'Vaihto ulosVenäläinen Joni
63'Vaihto sisäänDolisvili Enrike
86'Vaihto ulosUurtio Konsta
86'Vaihto sisäänKumpulainen Veikka
88'MaaliRissanen Eetu
90'VaroitusLukkarinen Joonas
93'Vaihto ulosKettunen Visa
93'Vaihto sisäänNissinen Topi