Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - Kings SC  1 - 2

Iisalmi, Sankariniemi N

Harmittava tappio Pallo-Kerholle

Kesän ensimmäisessä Sankariniemen ottelussa koettiin jännittävä näytelmä, jonka kuopiolainen vierasjoukkue Kings SC lopulta voitti 2-1 (1-0). Kings voi ainakin osittain kiittää isäntäjoukkue Pallo-Kerhoa 2-1 -voitostaan, sillä molemmissa maaleissaan se sai tuntuvan avun huono-onniselta PK:lta.

Ottelu oli lähestymässä jo loppua lukemissa 1-1, kun PK:n Jesse Åhman sutaisi 16-alueen tietämillä pallosta osittain ohi. Ikävä kyllä Åhmanin kosketus oli kuin hyökkääjän nerokas murtava syöttö, sillä pallo kimmahti kuopiolaispelaajalle boxin sisälle tarjoten mahtavan viimeistelymahdollisuuden. Ville Kosonen tuli tilanteessa niin päättäväisesti vastaan, että kuopiolaisten hyökkääjä lähes litistyi kentän pintaan. Ottelun päätuomarille ei jäänyt mitään muuta mahdollisuutta kuin viedä pallo pilkulle ja näyttää Kososelle keltaista korttia.

Rangaistuspotkussa Kosonen vielä aavisti oikein, mutta ei yltänyt kokeneen Petteri Rönkön laadukkaaseen vetoon. Tämän jälkeen lisäaikaa ei juuri nähty ja iisalmelaisryhmässä jouduttiin nuoleskelemaan näppejä.

Ottelu alkoi tuulisessa säässä tasaisesti ja molemmat joukkueet pelasivat vauhdilla ilman suurempia hienouksia.

Ottelua oli pelattu 21. minuuttia, kun PK menetti pallon keskikentällä ja Kings käynnisti vaarallisen hyökkäyksen. PK:n Rasmus Tikkanen syöksyi syötön katkoon liukuen, mutta tulikin epäonnekkaasti ohjanneeksi pallon yli Kososen suoraan omaan maaliin.

Ensimmäisellä puoliajan isossa kuvassa PK oli hienokseltaan vastustajaansa vaarallisempi ja sama tahti vain yltyi toisella puoliajalla. Kings lähinnä tyytyi puolustamaan omaa maaliaan ja PK hallitsi.

PK sai viimein ottelun 83. minuutilla hallinnastaan palkinnon maalin muodossa. Maaliin tarvittiin erikoistilanne. Konsta Kääriäinen lähetti vaarallisen kierteisen kulman parhaimmalle maalintekosektorille, jonne Jesse Åhman oli vartijaltaan karannut. Åhman puski pallon tyylikkäästi verkkoon ja siinä vaiheessa peliä PK:n tasoihin 1-1.

- Joudumme tekemään hurjan määrän töitä yhden maalin eteen. Lisäksi järjestämme vastustajan maalipaikat, harmitteli PK:n vastuuvalmentaja Lasse Vornanen ottelun jälkeen.

- Nyt kuitenkin paransimme puolustusilmettä edellisestä ottelusta, jaksoi Vornanen iloita.

Ottelussa keltaista korttia katseli Kososen lisäksi Konsta Kääriäinen, joka kertaalleen pysäytti vaarallisen vastahyökkäysaihion laittomin konstein.

Seuraava ottelu PK:lle tulee jo pian vastaan, sillä lakkiaispäivältä pari päivää aiemmaksi vieritetty Niemisen Urheilijoiden vieraskohtaaminen on edessä torstaina 1.6.

Seuraavat ottelut:

To 1.6. klo 19.00 NiemU - PK-37 Rääkkylä.

Su 11.6. klo 15.00 PK-37 - KeuPa Sankariniemi.

Otteluraportin tarjoavat:

Ottelun puoliajalla palkittiin vuonna 2022 seuran tekniikkakilpailussa menestyneitä ja taitomerkin saavuttaneita pelaajia.

Taitomerkillä ja omalla jalkapallolla palkitut pelaajat:

Kultamerkit: Reko Ronkainen (P13), Jiri Pesonen (P8) ja Vili Pesonen (P8).

Hopeamerkit: Okko Ronkainen (P11) ja Jonna Reis (T11).

Pronssimerkit: Juho Reis (P12), Aatu Tenhunen (P11), Miko Kuosmanen (P11), Aapo Kämäräinen (P10), Aatos Tyni (P9), Nooa Kumpulainen (P9) ja Nuuti Partanen (P9).

Taitokisoissa parhaiten menestynyt pelaaja on perinteisesti palkittu edesmenneen Matti Lipposen kiertopalkinnolla. Pystin laatoissa lukee mm. Ilmari Niskasen nimi. Eli pitkälle on pokaalin voittaja jalkapallourallaan päässyt. Vuonna 2021 menestyneimpinä taitokisaajina palkittiin Miso Kerman ja Reko Ronkainen. Tänään Sankariniemellä vuoden 2022 menestyneimmän pelaajan kiertopalkinnon pokkasi Vili Pesonen.

Kuvia ottelusta:

ILMOITTAUTUMINEN: Klubi-36 ry - Lomakkeet (klubi36.fi)

Tilastot

1 - 2

Kings SC
(0-1)
21'Maalimaali Oma
46'Vaihto ulosDolisvili Enrike
46'Vaihto sisäänNiskanen Tomi
49'VaroitusKääriäinen Konsta
72'Vaihto ulosHäkkinen Tuomas
72'Vaihto sisäänLyyra Samuli
82'Vaihto ulosRonkainen Juho
82'Vaihto sisäänNissinen Topi
83'MaaliÅhman Jesse
92'VaroitusKosonen Ville
92'MaaliRönkkö Petteri