Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - KeuPa  1 - 2

Iisalmi, Sankariniemi N

PK:n kone yskii - Synkkä jakso sai jatkoa

Keuruun Pallo oli Pallo-Kerholle tyly vastustaja syösten isäntäjoukkuetta sunnuntaina lämpimällä Sankariniemellä entistä isompaan pelilliseen ahdinkoon. KeuPan juonikkaat hyökkäyspään pelaajat iskivät avauspuoliajalla voittoon tarvittavat osumat ja pisteet Keuruulle lukemin 2-1 (2-1).

Aivan ottelun alussa KeuPa piti hirmuista tempoa ja PK juoksi perässä. Silti ottelun avausmaalin teki PK. Ottelua oli pelattu vain kuusi minuuttia, kun PK:n toppari Jesse Åhman lähetti hänelle tyypillisen crossin koko pelaajamassan yli painottomalle puolelle. Enrike Dolisvili ehti kuin ehtikin palloon ennen päätyrajaa, kääntyi pallon kanssa ja näki Timi Pääkkösen huippupaikassa. Timi oli kliininen Dolisvilin namutarjoilun kanssa ja siirsi pitkästä aikaa tällä kaudella PK:n johtotilanteeseen.

Johtoasema ei iisalmelaisille maistunut, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä KeuPa tuli tasoihin. Konsta Uurtio myöhästyi prässissään ja KeuPa käänsi pelin nopeasti PK:n selustaan huippunopealle Jason Muzvidziwalle. Muzvidziwan onnistui murtautua PK:n 16-alueen sisään ja keuruulaisten hyväksi onneksi laukaukseksi tarkoitettu viimeistely-yritys epäonnistui, mutta tavoitti silti etukäteen vaaralliseksi tiedetyn argentiinalaishyökkääjän Nicolas Longarinin. Jo yhdeksännen maalinsa tällä kaudella viimeistellyt Longarinini antoi pienet mahdollisuudet PK:n Jesse Åhmanille purkaa tilanne maaliviivalta, mutta Åhman ei sitä kyennyt tekemään ja johtoasema oli menetetty.

Ottelun ratkaisumaali tuli valitettavan halvalla tavalla. KeuPa lähetti PK:n puolustukseen pallon, missä ei pitänyt olla mitään vaikeuksia, mutta kuinka ollakaan PK:n puolustukselle oli epäselvää, kuka tilanteen purkaa. Huonon kommunikoinnin seurauksena PK:n Lukas Harju puski pallon suoraan päin PK:n puolustaja Joonas Lukkarista. Ilmaisen irtopallon poimi itselleen KeuPan Daniel Hänninen, joka älykkäästi havaitsi PK:n maalivahdin Ville Kososen selän takana olevan tilan. Muuta ei tarvittu, sillä Hännisellä oli riittävästi taitoa nostaa pallo upeasti 35 metristä Kososen yli tyhjään nuottaan.

Toisen puoliajan alku lupaili hyvää. KeuPa puolusti huomattavasti alempaa kuin ensimmäisellä jaksolla ja antoi tahtipuikon PK:lle. Tässä ottelussa kuten aikaisemmissakin kauden otteluissa PK oli kuitenkin liian vaaraton viimeisellä kolmanneksella.

- Pelaajien ratkaisut ovat viimeisellä kolmanneksella hätäisiä. Syötämme sokkosyöttöjä huipputilanteissa, tuskaili jo neljännen peräkkäisen tappion kokenut vastuuvalmentaja Lasse Vornanen.

Vornanen kuitenkin löysi pelistä myös onnistujia.

- Tuomas Häkkinen, Rasmus Tikkanen ja etenkin lujasta juoksumäärästään tunnettu Konsta Kääriäinen olivat joukkueemme onnistuneimmat päivän pelissä.

Pelistä täytyy muistaa se, että PK oli jälleen liikenteessä varamieheisenä. Avainpelaajat Eetu Rissanen ja Visa Kettunen olivat estyneitä varusmiespalvelunsa vuoksi. Toivottavasti molemmat ovat mukana jo seuraavassa ja loppukauden otteluissa. Avauksessa aiemmin kaudella pelanneet Samuli Ruotsalainen ja Juho Ronkainen loukkaantumistensa johdosta poissa.

Lisää jobinpostia satoi niskaan Joonas Lukkarisen ja Ville Kososen loukkaantumisten muodossa. Lukkarinen venäytti pelissä takareitensä hurjassa kilpajuoksussa ja Kososta alkoi vaivaamaan aiemmin uralla operoitu polvi. Kentällä nähtiin yksi debytantti, kun vaihdosta tullut PK:n Hugo Huttunen pelasi ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueessa.

Otteluraportin tarjoavat:

Seuraavat ottelut:

La 17.6. klo 15.00 LehPa - PK-37 Lehmo.

Pe 30.6. klo 19.00 PK-37 - FC Blackbird Sankariniemi.

Kuvia ottelusta:

Tilastot

1 - 2

KeuPa
(1-2)
6'MaaliPääkkönen Timi
7'MaaliLongarini Nicolas
36'MaaliHänninen Daniel
46'Vaihto ulosDolisvili Enrike
46'Vaihto sisäänLyyra Samuli
52'VaroitusÅhman Jesse
65'Vaihto ulosPääkkönen Timi
65'Vaihto sisäänNissinen Topi
77'Vaihto ulosKosonen Ville
77'Vaihto sisäänJauhiainen Aimo
82'Vaihto ulosLukkarinen Joonas
82'Vaihto sisäänHuttunen Hugo