Edustusjoukkue, Kolmonen

LehPa - PK-37   5 - 2

Kontiolahti, High Pine Lane N

PK:n kehno kausi sai jatkoa – nyt ruma tappio Lehmosta

Pallo-Kerho sai lauantaiseen LehPan kohtaamiseen takaisin armeijasta pysyvästi vapautuneet Eetu Rissasen ja Visa Kettusen, mutta parantuneesta iskukyvystään huolimatta koki tylytyksen lukemin 5-2 (2-0).

Ottelu alkoi iisalmelaisten kannalta surkeasti, sillä Lehmon Pallo rankaisi PK:ta heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Ensin innokkaasti eteenpäin puolustanut PK:n Tuomas Häkkinen pelasi itsensä tilanteesta ulos ja heti perään saman teki Samuli Ruotsalainen. LehPan laituri hyödynsi ryntäilyn, leikkasi sisään ja löysi matalalla keskityksellään Terrence Smithin, joka laukoi pallon maalin kattoon ja lauantaina PK:n maalilla pelanneen Aimo Jauhiaisen ulottumattomiin.

Ottelun 15. minuutilla lukemat olivat jo 2-0. Alimmassa linjassa lauantaina pelannut Tuomas Häkkinen pelasi jälleen tilanteen yli ja LehPan taitava Veeti Piiroinen pujahti 16-rajan sisään ja tykitti pallon takayläkulmaan. Tauolle siirryttiin 2-0 -tappiotilanteessa.

Toisen puoliajan alussa PK oli pallossa ja LehPa puolusti tunnollisesti omaa maaliaan. PK käytti momentumin hyväkseen ja kavensi 1-2:een 50. minuutilla. Maalintekijänä oli odotetusti Eetu Rissanen. Nuori Rasmus Tikkanen pelasi pallon Eetulle ja Rissanen paini väkisin jalkansa vapaaksi ja survoi pallon läheltä maaliin.

Ikävä kyllä hyvä kiri lopahti varsin halvalla tavalla. Rasmus Tikkanen menetti pallon laidassa ja LehPa pääsi kääntämään suunnan PK:n päätyyn. LehPa heitti keskityksen laidalta eikä tilanteen pitänyt olla kovinkaan huolestuttava, sillä PK:lla oli maalin edessä vahva määrällinen ylivoima. Tästäkin huolimatta tilanne johti maaliin, sillä yksinäinen LehPan hyökkääjä Smith oli tilanteessa nälkäisin ja PK:n puolustajat väärin sijoittuneina.

Neljännen maalinsa LehPa teki kulmasta. Pallo-Kerho puolustus oli tilanteessa tuuliajolla, sillä ensin maalivahti Jauhiainen seikkaili maaliltaan pallon ali ja LehPan Ville Kuusela viimeisteli täysin ilman vartiointia läheltä vasemmalla jalallaan jo tilanteeksi 4-1. Pelikello näytti tällöin 65. minuuttia.

Pallo-Kerho sai vielä 75. minuutilla lohtua Rissasen tehdessä päivän toisen maalinsa. Maalia edeltäneessä tilanteessa PK:n hyökkääjä Timi Pääkkönen jo menetti kertaalleen pallon, mutta prässäsi sen uudelleen itselleen ja löysi syötöllään Rissasen, joka viimeisteli vasemmalla jalallaan varman maalin.

Taaskaan ei PK:n kavennuksesta kerennyt aikaa paljon kulua, kun palloa piti nostella pois PK:n repusta. Topparina ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelannut Konsta Uurtio joutui tiukkaan tilanteeseen LehPan Smithin kanssa ja turvautui kaatamaan hänet. Seuranneesta vapaapotkusta LehPa teki pelin viimeisen osuman. Tilanteen pehmeä puolustaminen kuvasti vahvasti koko päivän peliä.

- Olimme tänään paljon pallossa, mutta pehmeitä puolustustilanteissa, totesi PK:n keskikenttäpelaaja Konsta Kääriäinen pelin jälkeen tunnustaen, että ei edes muista, miten kaikki päivän maalit tulivat. Täytyy katsoa videolta maalit.

Pallo-Kerho kokoontuu harjoittelemaan tulevalla viikolla kolmeen tapahtumaan, jonka jälkeen joukkue jää juhannuksen viettoon. Seuraavan kerran joukkue pelaa kesäkuun 30. päivä, jolloin Sankariniemelle saapuu vahvassa vireessä oleva FC Blackbird Jyväskylästä.

Otteluraportin tarjoavat:

Kuvia ottelusta:

Seuraavat ottelut:

Pe 30.6. klo 19.00 PK-37 - FC Blackbird Sankariniemi.

Su 9.7. klo 15.00 PK-37 - Komeetat Sankariniemi.

Tilastot
LehPa

5 - 2

(2-0)
2'MaaliSmith Terrence
15'MaaliPiiparinen Veeti
46'Vaihto ulosNiskanen Tomi
46'Vaihto sisäänPääkkönen Timi
49'MaaliRissanen Eetu
50'VaroitusPääkkönen Timi
58'MaaliSmith Terrence
65'MaaliKuusela Ville
72'Vaihto ulosRonkainen Juho
72'Vaihto sisäänHarju Lukas
74'MaaliRissanen Eetu
77'MaaliTolonen Jussi
80'VaroitusKettunen Visa
89'Vaihto ulosKettunen Visa
89'Vaihto sisäänDolisvili Enrike