Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

JJK Jyväskylä/2 - PK-37   1 - 3

Jyväskylä, Viitaniemi TN

Pallo-Kerho päätti alkusarjan makeaan voittoon

Kolmosen alkusarja päättyi Pallo-Kerho 37:n miehistöllä makeasti Jyväskylässä, missä joukkue kävi näyttämässä kaapin paikan kotijoukkueelle. Kotijoukkue JJK/2 joutui nöyrtymään PK-37:n käsittelyässä maalen 1-3 (0-2).

- Oli makea voitto. Tehtiin juuri niitä asioita, mistä reilu viikko ollaan puhuttu ja nyt se palkittiin onnistumisilla ja kolmella sarjapisteellä, iloitsi joukkueen päävalmentajana reilu viikko sitten tullut Lasse Vornanen.

Parasta Vornasen mukaan oli ottelun ensimmäinen jakso. Pallo-Kerholla on mahdollisuudet iskeä taululle jopa 4-0 -lukemat, mutta kaksi maalia ensimmäisen puolen tunnin aikana oli mallikas suoritus. Ottelun ensimmäisen teki hyökkääjänä pirteästi pelannut Samuli Lyyra jolle Niklas Sahlström pelasi pallon laidalta onnistuneen hyökkäysalueen pallonriiston jälkeen.

Myös toinen osuma puolen tunnin pelin jälkeen syntyi siitä, että Pallo-Kerho onnistui riistämään pallon korkealla JJK/2:n alueella. Toisen maalin pääsi kuin varkain tekemään Joni Norring, joka luki hyvin jyväskyläläispuolustuksen peliä ja pääsi katkaisemaan syötön. Sen jälkeen hänellä oli helppo työ harhauttaa maalivahti ja viedä vieraat 2-0-johtoon.

- Juuri tätä me olemme nyt hakeneet, rohkeampaa prässipeliä, jotta pääsemme aikaisemmin iskemään vastustajaan kiinni. Tänään se onnistui ja pelaajatkin saivat näistä onnistumisista rutkasti lisää itseluottamusta.

Vornasen mukaan ottelun toisella jaksolla väsymys alkoi painaa, sillä prässäävä pelitapa vie voimia.

- Vastustaja sai toisella jaksolla otetta, kun meillä alkoi hieman pää painua.

JJK/2:n kavennus syntyi vapaapotkusta noin 30 metristä, kun sateen kastelemalla kentällä pallo päätyi verkkoon asti. Mutta kymmenen minuuttia myöhemmin Jesse Åhman näytti, että osataan siitä Iisalmessakin ja hän täräytti pallon verkkoon vapaapotkusta 30 metristä.

- Voitto oli meille nyt hyvä piristysruiske. Meillä on niin hyvä porukka koossa, että osaamista ja taitoa löytyy myös tällaiseen vaativampaan pelitapaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti jatkosarjaa, Vornanen sanoi.

Pallo-Kerhon taival Kolmosessa jatkuu alempaan loppusarjaan, jossa ottelut jatkuvat syyskuun toisella viikolla.

- Eihän meillä muuta panosta ole kuin oma maine ja kunnia, mutta sen puolesta taistelemme. Ja loppukauden aikana voimme vielä oppia paljon uusia asioita ensi kautta varten, Vornanen sanoi.

Otteluraportin tarjoaa:

Tilastot
JJK Jyväskylä/2

1 - 3

(0-2)
13'MaaliLyyra Samuli
32'MaaliNorring Joni
46'Vaihto ulosHäkkinen Tuomas
46'Vaihto ulosLyyra Samuli
46'Vaihto sisäänLukkarinen Joonas
46'Vaihto sisäänVidgren Samu
58'Vaihto ulosNorring Joni
58'Vaihto sisäänLappalainen Rikhard
67'VaroitusHuttunen Mikki
73'MaaliPllana Altin
82'Vaihto ulosTenhunen Eetu
82'Vaihto sisäänNiskanen Tomi
84'MaaliÅhman Jesse
90'Vaihto ulosVidgren Samu
90'Vaihto sisäänLumijärvi Joel
92'VaroitusKettunen Visa