Esittely
Ottelutilastot
PK-37 - OLS
2019 - Edustusjoukkue - Kakkonen
Klo 18:30 Iisalmi, Sankariniemi
9
Kes

PK:n vastusjaksi nälkäinen OLS


Pallo-Kerho 37:n ottelut Kakkosessa jatkuvat sunnuntaina kotikentällä, kun Sankariniemellä vastaan asettuu OLS.

Vierasjoukkue lienee voitonnälkäinen, sillä se ei ole onnistunut avaamaan vielä voittotiliään, vaan on kahden tappion lisäksi saalistanut vain kaksi tasapelipistettä.

Sen sijaan kotijoukkue PK lähtee otteluun hyvällä itseluottamuksella. Viime viikon neljän pisteen saalis on näkynyt tällä viikolla harjoituksissa positiivisina ilmeinä.

- Harjoituksissa on ollut hyvää tekemistä ja iloisia ilmeitä. Uskon kyllä, että se näkyy myös sunnuntaina kentällä, PK:n päävalmentaja Pele Koljonen iloitsee.

Sankariniemellä PK onnistui avaamaan voittotilinsä aktiivisella ja jopa hieman hyökkäysvoittoisella taktiikalla helatorstaina. Myös sunnuntaina PK lähtee rohkeasti hakemaan kolmea sarjapistettä. Ylimielisyyteen ei kuitenkaan ole varaa.

- OLS ei ole niin heikko joukkue kuin alkukauden tulosten prusteella voisi arvella. Se on pelaava ryhmä, jossa myös on hyviä yksilöitä. Jos olosuhteet ovat sopivat, tiedossa on liikkuvaa ja aktiivista jalkapalloa molemmilta joukkueilta.

PK on viikolla jatkanut omien vahvuuksien oman pelitavan hiomista. Maalinteko ja pallollinen pelaaminen ovat olleet isossa roolissa. Sunnuntaita ajatellen myös pelaajatilanne näyttää hyvältä. Jesse Kemppaisen hikisimmät paikat armeijassa ovat ohi ja Rovaniemen-matkalta työesteen vuoksi poissa ollut Erno Nissilä on näiilä näkymin mukana.

- Maalivahtitilannekin meillä on hyvä, kun voimme kahdesta hyvästä valita. Sunnuntaita ajatellen kaikki näyttää niin hyvältä, että vähemmän kuin kolme pistettä kotiottelusta olisi pettymys, Pele sanoo.

Ottelu Sankariniemellä alkaa kello 18.30. Päivän Ohjelma Sankkurilla alkaa jo kello 18 pelikauden avaustapahtumalla.OLS vei pisteet Sankariniemeltä


PK-37:n pisteputki Kakkosen C-lohkossa katkesi tylysti, kun OLS kävi sunnuntaina hakemassa kauden avausvoittonsa Sankariniemeltä vaisusti pelanneen kotijoukkueen nenän edestä. Sarjapisteet matkasivat Ouluun maalein 0-2 (0-1).

Kotijoukkueen valmentaja Pele Koljonen oli ottelun jälkeen mietteliäs. Omien esitys ei tyydyttänyt.

- En tiedä mikä siinä oli, mutta ponneton ja vaisu oli meidän esitys. Alussa pelattiin ihan hyvin, mutta sitten ote lipesi. Tosi rikkonainen esitys, hän harmitteli.

OLS aloittii terhakkaasi ja sai painetta PK:n päätyyn parin ensimmäisen minuutin aikana. Se jälkeen ottelu tasoittui ja kotijoukkue alkoi olla hallitsevampi. Jo neljännellä minuutilla Erno Nissilä päsi tälläämään vapaasti kuudentoista sisältä, mutta OLS-vahti Aati Riihimäki torjui kulmaksi.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Veeti Lehtimäki yritti tavoittaa tarkalla syötöllä pilkun tuntumassa vapaana ollutta Albert Vauhkosta, mutta syöttö ei mennyt aivan perille.

PK sai luotua hyviä tilanteita, mutta viimeistelyssä ei ollut tehoja. Valmentaja Koljonen kaipasi omiltaan nopeampia hyökkäyksiä ja terävämpää otetta, mutta sunnuntain esitys oli vaisu. Terävyys puuttui.

Vaikka PK hallitsi ensimmäisen jakson kenttätapahtumia, maalinteossa onnistui vierasjoukkue OLS. OLS:n Hannes Seikkalan matala keskitys kimposi pelaajista ja pyörimään maaliviivalle, mistä Eemeli Tulpolla oli helppo työ siirtää vieraan johtoon.

Toisella jaksolla PK pääsi hyvään maalintekopaikkana, kun Viljami Aittokoski laukoi kohti etualanurkkaa, mutta Riihimäki ennätti ohjaamaan pallon kulmaksi.

PK hallitsi toisella jaksolla pelitapahtumia selvemmin ja tasoitus alkoi roikkua ilmassa, kunnes 70 minuutin pelin jälkeen Mikko Ala-Porkkunen karkasi laidaltaan läpi ja ohitti lopulta vastaan tulleen Ville Kososen ja vei vieraan kahden maalin johtoon.

Takaiskumaalin jälkeen kotijoukkue alkoi painaa peliä entistä voimakkaammin vastustajan maalille, mutta huolellisuus puuttui. Muun muassa Vauhkosella oli avoin paikka 74. minuutilla, mutta veto suuntautui ohi maalin.

- Ei riitä, että ollaan vain osittain hyviä. Monet perusasiat olivat tänään rempallaan ja se näkyy tulostaululla. Pelaaminen oli hidasta, syöttöpeli heikkoa ja viimeinen terävyys puuttui. Oltiin tilanteissa aivan liian löysiä ja kaksinkamppailuja hävittiin liikaa, Pele harmitteli.

Ennen ottelua ilman voittoja sarjassa ollut OLS oli nälkäisempi ja jaksoi yrittää enemmän.

- Ehkä myös helteinen viikko painoi nuoren iisalmelaisryhmän jaloissa, ja joukkueen liikkuminen kentällä oli siksi hidasta niin hyökkäys- kuin puolutussuuntaankin, Pele arveli.

PK:lla on nyt reilun viikon tauko, ennen kuin se matkaa Kuopioon KuFu98:n vieraaksi.

Seuraava ottelu: ti 18.6. klo 20.30 KuFu-98 - PK-37 Savon Sanomat Areena.

Seuraava kotiottelu: ti 25.6. klo 18.30 PK-37 - KajHa Sankariniemi.

Kuvia pelikauden avauksesta (kuvaaja Kai Jäderholm):


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 2
(0-1)
40' Maali Tulppo Eemeli

49' Varoitus Åhman Jesse

54' Varoitus Ojala Joona

67' Vaihto ulos Aittokoski Viljami

67' Vaihto sisään Doot Myan

70' Maali Ala-Porkkunen Mikko

81' Vaihto ulos Åhman Jesse

81' Vaihto sisään Honkanen Sampo

83' Vaihto ulos Lehtimäki Veeti

83' Vaihto sisään Toppinen Vili

94' Varoitus Vidgren Jani
Lisää uutisia
Pallo-Kerho 37
Kategoriat