Esittely
Ottelutilastot
PK-37 - VPS J Akatemia
2019 - Edustusjoukkue - Kakkonen
Klo 15:00 Iisalmi, Sankariniemi
30
Tou

PK pistejahtiin Sankariniemelle


PK-37:n nuori edustusmiehistö jatkaa ensimmäisten sarjapisteiden saalistamista torstaina kello 15 alkavassa ottelussa VPS J Akatemiaa vastaan. Kauden toiseen kotiotteluunsa PK pääsee Sankariniemelle, ja joukkueen valmentaja Pele Koljonen uskoo, että niemellä sankarit löytyvät kotijoukkueesta.

- Sarjan alku on ollut meille tosi kova, kun olemme kohdanneet sarjan kovimpia joukkueita peräkkäin. Helatorstain vastus ei ole ihan yhtä kova, joten nyt iskemme ja olemme valmiit avaamaan pistetilin, Koljonen sanoo.

Vastaan tulee VPS:n Akatemia, jolla niinikään on ollut kova alku. Neljästä ottelustaan se on voittanut yhden. Koljonen tietää, että liigaseurojen farmijoukkueet saavat usein pelimiehiä ylempää, mutta VPS:n tilanne ei ole niin hyvä kuin monella muulla. Myös liigarinki on suhteellisen kapea.

- Jo tiistain treeneissa sovittiin porukalla, että unohdamme sarjan ensimmäiset pelin ja kaiken sen negatiivisen, mikä niihin sisältyi. Sankariniemellä aloitamme sarjan uudelleen ja Sankkuri on PK:lle aina ollut hyvä paikka pelata.

Torstain otteluun PK saa mukaansa viime sunnuntaina poissa olleen Jani Vidgrenin omalle paikalleen puolustuksen. Alkuviikon harjoituksissa myös Veeti Lehtimäen tilanne näytti siltä, että hän saattaa pystyä jo pelaamaan. Myöskään viime sunnuntaina alkulämmittelyssä kipua jalassa tunteneen Ciro Francisisn polvesta ei onneksi ole löytynyt mitään vakavampaa.

- Porukan tavoitteeksi asetettiin neljä pistettä tällä viikolla. Kolme otetaan torstaina kotona, ja ainakin yksi lisää sunnuntaina Rovaniemeltä.

Kotijoukkue lähteen torstain otteluun pitämään pallola halussaan.

- Mitä enemmän me pidämme palloa, sitä vähemmän se on vastustajan hallussa. Meidän pitää pystyä pitämään palloa myös hyökkäyspäässä ja olemme nyt hakeneet pelaamiseen lisää malttia ja rauhallisuutta. Samalla myös pelirohkeutta, jotta vastustaja ei pääse yhtä helposti vastahyökkäyksiin, Pele sanoo.

PK:n kotiottelu Sankariniemellä alkaa torstaina kello 15.

PK:lle makea avausvoitto


Pallo-Kerho 37:n kuiva kausi Kakkosen C-lohkossa päättyi torstaina kotiottelussa. Sankariniemelle päässyt joukkue avasi sarjan pistetilinsä helpottavalla 3-0 (1-0) -voitolla VPS J Akatemiasta.

Kotijoukkueen päävalmentaja Pele Koljonen oli joukkueensa esitykseen ja avausvoittoon enemmän kuin tyytyväinen.

- Oli tämä helpottava voitto. Onnistuimme joukkueena hyvin ja kotivoitto auttaa meitä tämän viikon tavoitteessa, joka on neljä pistettä. Itseluottamusta avausvoitto tuo rutkasti lisää. Emme ole niin huono joukkue kuin ensimmäisten ottelujen perusteella voisi päätellä, Pele sanoi.

PK aloitti ottelu pirteästi ja sai varsin nopeasti kenttätapahtumat haltuunsa. Joukkue piti palloa ja pääsi hallitsemaan pallollisena myös hyökkäyslaueella. Joukkueen taktiikka onnistui hyvin.

- Prässäsimme aika ylhäältä, ja se toimi tänään. Pääsimme muutamman kerran nopeasti vastahyökäyksiin ja painopiste oli nopeasti vastustajan kenttäpuoliskolla.

Ottelun avausmaalin syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen rangastuspotkusta, jonka Ali Al-Musawi laukoi nätisti ylänurkkaan. Rangatuspotku tuomittiin, kun VPS-vahti kaatoi Al-Musawin päätyrajan tuntumassa.

Maalin jälkeen PK hallitsi myös ensimmäisen jakson loppua.

Toisen jakson alkupuolella vierasjoukkue sai hieman otetta kenttätapahtumiin, mutta ei päässyt todellisiin maalintekotilanteisiin kuin pari kertaa. Johtoasemassa hieman otettaan menettänyt kotijoukkue ryhdistäytyi jälleen reilun vartin jälkeen ja alkoi saada kontrolloituja hyökkäyksiä vastustajan selustaan.

PK:n 2-0 osuma oli hyvä osoitus PK:n hyvästä hyökkäyspelistä. Jesse Åhman karvasi pallon keskialueella ja lähti nopeasti pallon kanssa hyökkäyssuuntaan ja eteni päätyyn asti. Kahden vaasalaispuolustajan välistä hän pääsi vielä syöttämään keskelle, missä Albert Vauhkonen oli jätetty aivan vapaaksi. Vauhkonen pamautti pallon helposti verkon perukoille.

Loppulukemat viimeisteltiin tuomarin antamalla lisäajalla. Al-Musawi karkasi pallon kanssa päätyyn, pudotti alaspäin Sampo Honkaselle, joka keskitti maalin edustalle, missä Myan Doot taituroi viidestä metristä upeasti pallon aivan yläriman alle.

- Koko joukkueelle voitto teki hyvää,, mutta ennen kaikkea Albertin, Alin ja Myanin itseluottamukselle maalit tekivät hyvää. He ovat meidän maalintekijöitä, ja nyt tuli onnistumisia. Jatkossa niitä tulee varmasti lisää, Pele iloitsi.

Aivan ottelun lopuksi myös vieraille tuomittiin rangastuspotku, mutta PK:n maalilla Matias Rissanen torjun pilkun upeasti väljemmille vesille.

PK:n avausvoitto tuli hyvää saumaan, sillä ero seuraaviin ei kerennyt kasvaa liian suureksi ja joukkue pääsi jo pois sarjajumbon paikalta.

- Tästä on nyt hyvä lähteä eteenpäivn, kun olemme todistaneet itsellemme, että pystymme voittamaan. Myös Rovaniemelle lähdetään sunnuntaina voitto mielessä, Pele vakuutti.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 0
(1-0)
33' Maali Al-Musawi Ali

75' Maali Vauhkonen Albert

75' Maalisyöttö Åhman Jesse

76' Vaihto ulos Lehtimäki Veeti

76' Vaihto sisään Doot Myan

81' Vaihto ulos Vauhkonen Albert

81' Vaihto sisään Honkanen Sampo

85' Vaihto ulos Vidgren Jani

85' Vaihto sisään Toppinen Vili

89' Varoitus Honkanen Sampo

94' Maali Doot Myan

94' Maalisyöttö Honkanen Sampo

94' Varoitus Toppinen Vili
Lisää uutisia
Pallo-Kerho 37
Kategoriat