Edustusjoukkue, Kolmonen

Zulimanit - PK-37   3 - 3

Kuopio, Puijo stadion TN

PK-37 joutui tyytymään tasapeliin Zulimanien vieraana Kuopiossa

Pallo-Kerho 37:n edustusjoukkue pelasi tasan 3-3 Zulimaneja vastaan eilen illalla hyytävissä olosuhteissa Puijo stadionin tekonurmella. Ottelun aikana vallinnut kentän myötäinen tuuli vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista, mutta etenkin ensimmäisellä puoliajalla PK:n pallot vastustajan puolustuslinjan taakse menivät myötätuuleen koko ajan liian pitkiksi.

Pallo-Kerho sai otteluun kuitenkin hyvän alun Tomi Niskasen prässätessä Zulimanien maalivahtia, jonka epäonnistunut avaus ajautui Eetu Rissaselle. Eetu sijoitti pallo varmasti verkon perukoille. Vain minuutti tästä ja pallo oli jo PK:n maalissa puolustuksen antaessa liian löysän pallon omalle maalivahdille. Zulimanien kärkäs hyökkääjä Jeremias Loukojärvi pääsi syötön katkoon ja sijoitti pallon helposti maaliin.

Nopeiden maalien jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle kummankaan saamatta aikaan selkeitä pallonhallintajaksoja. Zulimanit siirtyi kuitenkin 2-1 johtoon PK:n puolustuksen harhasyötön avustuksella, kun Joosua Vehreävesa pääsi laukomaan vapaasti.

Ensimmäinen puoliajan lopulla PK sai hieman syöttöihinsä tarkkuutta, ja tuli tasoihin voisi minuuttia ennen taukoa. Hyvän syöttökuvion päätteeksi Konsta Kääriäinen antoi vasurinsa puhua, eikä Zulimanien maalivahdilla Olli Karppisella ollut mahdollisuuksia torjua etukulmaan suuntautunutta tarkkaa laukausta.

Puoliajalla PK:n valmentaja Lasse Vornanen loi uskoa joukkueeseen kehottamalla huolellisuuteen syötöissä sekä rohkeuteen pelata palloa enemmän ylöspäin. Toinen puoliaika ei kuitenkaan tuonut kaivattua muutosta, eikä peli tahtonut aueta myöskään vastatuuleen.

PK sai paremman pallonhallinta jakson puoliajan edetessä, ja niin Juho Ronkaiselle kuin Eetu Rissaselle avautui hyvät maalintekopaikat. Pienet epäonnistumiset ja Zulimanien puolustuksen pelastukset maaliviivalta pitivät ottelun kuitenkin tasoissa. Viimein PK:n painostus tuotti tulosta, kun vaihdosta puoliajalla kentälle tullut Visa Kettunen pääsi kääntämään pallon maalin eteen, ja aina niin kärkäs hyökkääjä Eetu Rissanen sai ohjattua pallon maaliin. Eetu loukkasi tilanteessa hieman jalkaansa, mutta pystyi pelaamaan ottelun loppuun.

Zulimanit lähti hakemaan tasoitusta pitkillä palloilla, jotka aiheuttivatkin hieman sekaannusta PK:n puolustuksen ja maalivahdin yhteistyöhön. Zulimanit sai luotua painetta PK:n maalille, ja kokenut Niki Berg pääsi puskemaan kulmapotkusta pallon maaliin PK:n puolustuksen keskeltä. Kuopiolaiset saivat vielä yhden kulman ottelun lisäajalla, mutta sen PK:n puolustus selvitti ja näin pisteet jaettiin.

PK:n valmentaja Lasse Vornanen tuumasi ottelun olleen hyvin sekavaa ja pelaajilleen tulleen aivan liian paljon harhasyöttöjä.

- Peli ei oikein ollut kummankaan hallussa. Meillä oli omat lyhyet pallonhallinta jaksomme, mutta pelissä tapahtuneiden virheiden myötä pelaajien itseluottamus karisi, eikä uskallettu tehdä peliä eteenpäin vieviä asioita. Oltiin liian passiivisia. Kaipaisin pelirohkeutta hyökkäyssuuntaan. Pelaajien asenne ottelussa oli ihan hyvä. Tässä sarjassa voimme voittaa jokaisen joukkueen, mutta voimme myös hävitä kenelle tahansa.

Pallo-Kerhon kannatusjoukko Sinivalkee Kerho oli rumpuineen kiitettävästi kannustamassa hyisessä Puijon illassa!

Seuraava ottelu: PK-37 - LehPa la 18.5. klo 15.00 Kankaan Liikuntapuisto.