Edustusjoukkue, Karsinta Kakkoseen

PK-37 - OTP  0 - 2

Iisalmi, Kankaan Liikuntapuisto TN

Pallo-Kerho taipui OTP:lle

Pallo-Kerho 37:n karsinta Kakkoseen alkoi sunnuntaina Kankaan tekonurmella, kun joukkue kohtasi ennakkoon vahvaksi tiedetyn OTP:n. Hyväkään esitys ei riittänyt sunnuntaina pisteille, sillä OTP vei ne mennessään maalein 0-2 (0-0).

- Harmittaa kyllä vietävästi. Peli eteni ihan suunnitelman mukaisesti ja parempaankin tulokseen olisi ollut mahdollisuuksia, mutta tänään kävi näin, tuskaili joukkueen päävalmentaja Jani Vidgren ottelun jälkeen.

Pallo-Kerholla oli muutama hyvä maalintekotilannekin, mutta kuparinen jäi kauden viimeisessä kotipelissä rikkomatta. Nuori kotijoukkue lähti rohkeasti haastamaan vahvaksi tiedetyn vastustajansa ja ajoittain joukkueet pelasivat tasaväkisesti.

Hyvätempoisessa ottelussa Pallo-Kerhon nuoret pääsivät hyvään kouluun ja varmasti huomasivat, kuinka vastapuolen koventuessa tila ja aika jäävät vähemmälle. Muutaman kerran pallo jäi omiin jalkoihin liian pitkäksi aikaa ja tilanteet päättyivät pallonmenetykseen.

- Pelaajien puolesta vähän harmittaa. Tasapeli olisi ollut aika hyvä tulos ottelun tapahtumiin verrattuna. 2-0 oli oikeasti jo vähän liikaa, vaikka se on myönnettävä, että parempi joukkue voitti.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla OTP piti palloa ja pyöritti peli keskialueella, mutta kovin hyviin tekopaikkoihin se ei päässyt. Pallo-Kerho puolusti tiiviisti.

- Tämän päivän ideana oli puolustaa tarkasti ja yrittää pakottaa OTP hakemaan ratkaisuja kaukaa. Siinä me onnistuimme aika hyvin ensimmäisellä jaksolla.

Pallo-Kerho onnistui itse muutaman kerran nopeasti vastahyökkäyksistä rakentamamaan tekopaikkoja, mutta todella vaaralliset paikat olivat kortilla.

Maalittoman avausjakson jälkeen oululaisyhdistelmä haki tekopaikkoja ahnaasti myös toisella jaksolla, mutta PK-37:n puolustus piti pintansa, myös maalivahti Ville Kosonen nappasi muutaman hyvän kopin ja piti maalinsa puhtaana pitkälle.

Kun OTP ei onnistunut maalienteossa, se alkoi toisella jaksolla hieman turhautua omaan saamattomuuteensa ja kotijoukkue sai hieman lisää otetta kenttätapahtumista. Mutta hyökkäyspäässä tilanteet kilpistyivät liian helposti oululaispuolustukseen.

Ottelun avausmaali nähtiin vasta, kun toista jaksoa oli tahkottu jo puoli tuntia. Oululaiset pääsivät nopeaan vastanhyökkäykseen, Callistus Chukwu eteni lähes päätyrajalle ja pudotti alaviistoon keskelle Neil Livingstonille, joka pääsi pilkun kohdalta sijoittamaan pallon helposti takanurkkaan.

Avausosuma oli helpottava ratkaisu oululaisille, jolle yksi maali riitti.Pallo-Kerho sen sijaan yritti vielä viimeisen varttitunnin aikana hakea tasoitusta, mutta hyökkäyksen tyrehtyivät rutinoituneeseen oululaispuolustukseen.

Ottelun viimeisillä sekunneilla tullut oululaisten toinen osuma oli vain kosmetiikkaa. Maali syntyi puolustuksen keskeltä, kun ottelu oli edennyt jo yli kolme minuuttia yliajalle.

Tappio karsinnan avausottelussa jäi harmittamaan kotijoukkuetta, sillä enemmänkin olisi ollut saatavissa hieman paremmalla onnella.

Vidgren käänsi nopeasti ottelun jälkeen katseet jo seuraavaan koitokseen. Kakkosen nousukarsinnassa tulee seuraavaksi vastaan Närpiön Kraft. Ottelu pelataan lauantaina 24.10. klo 15.00 Närpiössä.

- Ei auta tätä peli enää surkutella. Katsotaan nyt se ensi viikonlopun peli ja otetaan siitä voitto. Sen pitäisi riittää sarjanousuun, Vidgren arveli.

Tilastot

0 - 2

OTP
(0-0)
75'MaaliLivingstone Neil
78'Vaihto ulosLeppä Panu
78'Vaihto sisäänKumpulainen Veikka
89'Vaihto ulosLappalainen Rikhard
89'Vaihto sisäänLumijärvi Joel
94'MaaliBlanc Stephane