Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - FC Blackbird  3 - 1

Iisalmi, Sankariniemi N

PK pitkästä aikaa maukkaaseen voittoon

PK-37 onnistui viimein katkaisemaan tappioputkensa, joka oli ennättänyt venyä jo tuskastuttavasti peräti viiden ottelun mittaiseksi. Tappiokierteen katkaisu maistuikin entistä makeammalta, sillä 3-1 (2-1) -voitto tuli sarjajohtaja FC Blackbirdin kustannuksella.

Sankariniemellä vallitsi pelin aikaan vastuuvalmentajansa Lasse Vornasen näköinen keli, sään ollessa viimeaikaista totuttua viileämpi ja kosteampi. Tästä olikin hyötyä enemmän koti- kuin vierasjoukkueelle. PK oli päättänyt riisua pelistään tiettyjä hienouksia keskittyen taistelemaan vain ja ainoastaan sarjapisteistä. Blackbird puolestaan taitavana joukkueena oli hivenen ihmeissään märän nurmikentän kanssa.

Itse ottelu alkoi hyvin tunnustellen, temmon ollessa hyvinkin maltillinen. Pallo-Kerho oli päättänyt olla prässäämättä ylhäältä ja saman teki myös vierasjoukkue Blackbird.

Kun pelikello näytti 27. minuuttia, kiitti Timi Pääkkönen valmentajaansa luottamuksesta ja avauskokoonpanon paikastaan viimeistellen läheltä 1-0. Tilannetta edelsi Rasmus Tikkasen voittama pääpallo Eetu Rissaselle. Rissanen pelasi pallon kanssa järkevästi, sillä hän ei väkisin yrittänyt edetä montaa miestä vastaan vaan pelasi mieluummin rauhoittavan syötön pelintekijä Konsta Kääriäiselle. Kääriäinen puolestaan onnistui pelaamaan Tuomas Häkkisen boxin sisälle hyvin ajoitetulla syötöllään, josta Häkkinen tarjoili maukkaan pallon Pääkköselle maalin eteen.

Toinen iisalmelaisten maali oli lähestulkoon ensimmäisen kopio. Tällä kertaa Visa Kettunen oli pelaaja, joka tarjoili pallon 16-alueen sisältä aivan maalin eteen Rissaselle. Eetun rynniessä pelivälineen läheltä varmuudella verkkoon. Tällä kertaa vapauttavan pystysyötön 16-alueen sisälle Kettuselle tarjosi paljon pelissä uurastanut nuori Rasmus Tikkanen.

Mutta vielä tässäkään ottelussa ei PK kuitenkaan onnistunut oman maaliverkkonsa puhtaana pidossa, sillä läpi ottelun muutoin kaikki pallot ihailtavan tyylikkäästi napsineelle PK:n maalivahti Ville Kososelle oli Blackbirdin Jere Tuomarannan 36. minuutilla lähettämä tarkka yläkulmalaukaus liikaa.

Puoliajalle siirryttiin jännittävässä 2-1 -kotijohdossa.

Toisella puoliajalle FC Blackbird otti peliä lisää hallintaansa, mutta Pallo-Kerhon onnistui saada lisää happea Eetu Rissasen illan toisella maalilla, kun peliä oli pelattu 53 minuuttia. PK sai hyvän ja rauhallisen hallinnan ylös. Pallo kierrätettiin laitaan Konsta Kääriäiselle, joka päätti lähettää maalin eteen maalivahdin ja puolustuksen väliin kierteisen pallon. Rissanen haisteli tilanteen ollen ensimmäisenä pallossa ja ohjaten sen riittävällä varmuudella verkkoon.

Ottelun loppua kohden FC Blackbird lisäsi keskitystensä määrää yrittäen näin kammeta itseään peliin mukaan. Osa keskityksistä olikin vaarallisia, mutta perjantaina kauden tähän mennessä jätkämäisimmin pelannut PK:n alakerta varman maalivahtinsa johdolla ei suostunut kertaakaan enää antautumaan.

- Kaikki maalit menivät hyökkääjillemme. Lisäksi he osallistuivat myös puolustuspeliin. Enempää en voi heiltä pyytää, kiitteli joukkueen vastuuvalmentaja Vornanen hyökkääjiään Rissasta ja Pääkköstä.

- Myös keskikentän luottokaksikkomme Kettunen ja Kääriäinen jaksoivat juosta molempiin suuntiin sekä rauhoittaa vielä lopun tiukoilla hetkillä peliämme.

Seuraavan kerran Pallo-Kerho pelaa viikon päästä sunnuntaina. Silloinkin pelataan Sankariniemellä ja vastus saapuu Jyväskylästä. Tuolloin PK kohtaa Komeetat ottelussa, joka käynnistää jo sarjan syyskierroksen.

Otteluraportin tarjoavat:

Seuraava ottelu:

JUNIOREIDEN KESÄVUOROT TÄYDESSÄ VAUHDISSA!

Pallo-Kerho 37 - Tervetuloa seuraan! (pk-37.fi)

Tilastot

3 - 1

FC Blackbird
(2-1)
27'MaaliPääkkönen Timi
30'VaroitusUurtio Konsta
31'MaaliRissanen Eetu
36'MaaliTuomaranta Jere
53'MaaliRissanen Eetu
70'VaroitusKääriäinen Konsta
74'Vaihto ulosPääkkönen Timi
74'Vaihto sisäänNiskanen Tomi
79'Vaihto ulosRuotsalainen Samuli
79'Vaihto sisäänLyyra Samuli
85'VaroitusKettunen Visa
93'VaroitusKosonen Ville