Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

SC Riverball - PK-37   0 - 4

Joensuun Keskuskenttä N

​PK-37 voittoisana kesätauolle

Pallo-Kerho 37:n vierasmatka Joensuuhun ei ollut tiistaina turha, sillä joukkue sai sen minkä tuli hakemaankin: kolme sarjapistettä ja tappioputken poikki, kun se kaatoi SC Riverballin puhtaasti maalein 4-0 (1-0).

PK-37:n joukkueen päävalmentaja Lasse Vornanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen tulokseen ja kolmeen pisteeseen. Peliesitys sen sijaan jätti hieman hampaankoloon.

- Ensimmäiset 36 minuuttia me pelattiin vielä ihan hyvin. Sitten pikku alkoi tulla erilaisia virheitä varsinkin syöttöpelissä, joten ihan nappiin ottelu ei pelillisesti mennyt.

Virheet lisääntyivät ensimmäisen jakson lopussa ja toisella jaksolla, kun rankkasade kasteli kentän ja teki pelaamisesta vaikeampaa.

Toisaalta se myös loi mahdollisuuksia, joita Pallo-Kerho 37 käytti hyväkseen toisen jakson maalinteossa.

Ottelu alkoi tasaisesti, joskin Pallo-Kerho otti jo alkuvaiheessa pallollisen isännän roolin kentällä. Päivän ensimmäinen osuma syntyi erikoistilanteesta, kuten moni seuraavakin.

Pallo-Kerhon sai vapaapotkun kentän sivusta noin reilun 25 metrin päästä. Vaparin ampunut Konsta Kääriäinen nosti pallon suoraan takanurkkaan ja vieraat johtoon.

Maalin jälkeen PK-37 sai enemmän otetta pallolliseen pelaamiseen, mutta kotijoukkueellakin oli omat tilanteensa. Jakson puolivälissä Mehtimäessä alkoi rankkasade, joka kasteli kentän ja pelaajat.

Sade jatkui vielä toisella jaksolla, jolloin PK-37 sai vapaapotkun kuudentoista rajan ulkopuolelta vasemmalta laidalta.

Vaparia asettui ampumaan Eetu Rissanen, joka ei keskittänytkään, vaan pamautti pallon suoraan joensuulaisveskaria päin. Tämä sai nyrkkeiltyä pallon keskelle, mistä se pomppasi oman pelaajan kautta verkon perukoille.

Maali merkittiin omaksi maaliksi. Toista jaksoa oli pelattu vain pari minuuttia.

Ottelun kolmas osuman tuli sekin erikoistilanteesta. Konsta Kääriäinen ampui vapaapotkun 40 metristä kohti maalia, missä maalivahti pudotti sateen liukastaman pallon eteensä, mistä Konsta Uurtio ohjasi pelivälineen jo kolmannen kerran joensuulaisten verkkoon ja teki ensimmäisen osumansa PK-37:n paidassa.

Illan neljännen maalin teki Rissanen noin viisi minuuttia ennen loppua. Hän sai pallon oikealla laidalla sivurajan tuntumassa. Rissanen lähti kaventamaan ja etenemään kuudentoista sisään, missä hän ensin harhautti yhden puolustajan ja eteni sen jälkeen kahden puolustajan välistä ohjaten lopulta pallon maalivahdin ohi takanurkkaan.

Vornasen mukaan maaleja olisi voinut tehdä enemmänkin, mutta neljällä osumalla tuli hyvin kuitattua sarja-avauksen 0-2-tappio joensuulaisille.

Sarjatauolle Vornanen jäi mietteliäänä.

- Ensi viikko lomaillaan, sitten aletaan taas tehdä töitä. Meillä jostain syystä tänäänkin hyvä ote ja syöttely katosi kesken pelin.

Vornasen mukaan joukkue teki välillä ihan alokasmaisia virheitä syöttöpelissä, kun syötöt suuntautuivat monta kertaa lähimmälle vastustajalle. Jotain pitää joukkueen keksiä, ettei syöttöpeli herpaannu niin pahoin.

- Välillä me pelaamme hyvin, meillä on hyvä etäisyydet ja syöttösuunnat, mutta välillä se syöttäminen menee liian vaikeaksi. Siihen kiinnitetään tauon jälkeen huomiota.

PK-37:n seuraava ottelu on 27.7. Sankariniemellä, jolloin vieraaksi saapuu SC Kings.

Otteluraportin tarjoaa:

UUTUUDET! T-paita (sinisenä ja valkoisena) 20€, kaulahuivi 20€ ja miniasu 8€.

Tilastot
SC Riverball

0 - 4

(0-1)
11'MaaliKääriäinen Konsta
29'VaroitusNiskanen Tomi
46'Vaihto ulosNiskanen Tomi
46'Vaihto sisäänLyyra Samuli
48'MaaliOma maali
48'MaaliKääriäinen Konsta
53'MaaliUurtio Konsta
85'MaaliRissanen Eetu
87'VaroitusKääriäinen Konsta
88'Vaihto ulosKääriäinen Konsta
88'Vaihto sisäänDolisvili Enrike