Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

PK-37 - FC Blackbird  1 - 2

Kankaan LP TN

PK-37:n kausi päättyi tappioon

Pallo-Kerho 37:n hyvä kausi Kolmosessa päättyi lauantaina Kankaan Liikuntapuistossa 1-2 -tappioon Jyväskylästä vastaan tulleelle FC Blackbirdille.

Tappio tiesi sitä, että Pallo-Kerhon tavoittelema sarjan kakkospaikka karkasi kauas, ja lopulta Pallo-Kerho löytyy sarjataulukosta niukasti kärkikolmikon ulkopuolelta.

Joukkueen viimeinen esitys kotiyleisön edessä ei ollut kauden parasta Pallo-Kerhoa. Hieman varovainen alku ja pehmeys tilanteissa antoivat vastustajalle liikaa etumatkaa.

Joukkueen päävalmentaja Lasse Vornanen yllättyi hieman vieraidensa varsin aktiivisesta pelitavasta, sillä hän odotti passiivisempaa peliesitystä.

- Pikkuisen se yllätti ja alussa olimme muutenkin liian vaisuja. Kaiken kukkuraksi vastustaja teki alussa sellaisen maalin, mitä ei saisi päästää syntymään, Vornanen kertasi.

FC Blackbird siirtyi ottelussa johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen kulmapotkusta, kun Leo Rautiainen pääsi vapaasti puskemaan Saku Leppäsen antaman kulmapotkun verkon perukoille kotijoukkueen puolustuksen keskeltä.

- Maalin jälkeen saimme hieman kovuutta omaan pelaamiseen lisää ja saimme pikku hiljaa pallollista peliä haltuumme. Avausjakson loppupuoli oli meiltä jo sujuvaa pelaamista, Vornanen sanoi.

Pallo-Kerho pääsi ensimmäisen jakson loppua kohden useisiin tekopaikkoihin, mutta maaliin saakka pallo löysi tiensä vasta jakson lopulla.

PK:n Miika Riihola sai karvattua pallon hyökkäyspäässä sivurajan tuntumassa Mikael Luostarisen jaloista, eteni kohti maalia ja päätyä, kunnes syötti takaviistoon pilkun kohdalla vapaana olleelle Eetu Rissaselle, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. Maali oli Rissaselle numeroltaan 30.

Toisella jaksolla ottelu säilyi tasaisena, joskin Pallo-Kerho oli hieman hallitsevampi. Kotijoukkue haki johto-osumaa, mutta yhtäkkiä kävi toisin. Blackbirdin Ville Särkkä lähetti vasemmalta laidaltaan pitkän ristipallon kuudentoista sisään, mistä Rautiainen pamautti pallon pienestä kulmasta suoraan ilmasta etuylänurkkaan.

Toista jaksoa oli vieraiden johto-osuman jälkeen jäljellä vielä varttitunti, mutta vaikka Pallo-Kerho sai hyviäkin tilanteita luotua, maaliin se ei palloa saanut. Näin sarjapisteet lähtivät jyväskyläläiseen saunailtaan.

- Jotenkin me vähän lamaannuttiin vastustajan maalin jälkeen.

Vornanen antoi täyden tunnustuksen vastustajalle, joka oli lauantaina kolealla Kankaalla parempi.

- He pelasivat hyvin ja onnistuivat kaksi kertaa maalinteossa. Siitä pitää antaa heille tunnustus, varsinkin maaliteossa he olivat tehokkaita.

Omiensa esitystä Vornanen jäi hieman harmittelemaan.

- Kyllähän tästä pikkuisen mollivoittoinen loppu nyt tuli. Ei ole kauan aikaa siitä, kun olimme kuuden ottelun voittoputkessa. Nyt kolmesta viimeisestä pelistä saldona on kaksi tappiota ja yksi tasuri. Olisihan tämä paremminkin voinut loppua, Vornanen harmitteli.

Viimeisissä otteluissaan PK-37:n ei päässyt pelaamaan parhaalla miehistöllään yhteensattumien vuoksi. Vaikka se tuloksellisesti saattoi viedä peliä heikompaan suuntaan, näki Vornanen siinä myös positiivisia asioita.

- Joukkueena olemme kehittyneet ja muutamat pelimiehet ovat päässeet kokeilemaan ja antamaan näyttöjä useilla eri pelipaikoilla. Esimerkiksi Konsta Uurtio on uurastanut puolustuksessa, hyökkäyksessä ja keskikentällä. Monipuolisuus on hyvä asia, samoin koko kausi - kyllä tästä jää positiiviset fiilikset, Vornanen summasi.

PK-37:n kiittää kaudesta 2022 pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä, yleisöä ja yhteistyökumppaneita! Pidetään pallo liikkeessä!

Otteluraportin tarjoaa:

Tilastot

1 - 2

FC Blackbird
(1-1)
12'MaaliRautiainen Leo
41'MaaliRissanen Eetu
43'VaroitusRiihola Miika
43'Vaihto ulosPääkkönen Timi
43'Vaihto sisäänLyyra Samuli
61'VaroitusKosonen Ville
71'Vaihto ulosHarju Lukas
71'Vaihto sisäänRonkainen Juho
74'MaaliRautiainen Leo
82'Vaihto ulosRiihola Miika
82'Vaihto sisäänLappalainen Rikhard
89'VaroitusKettunen Visa