Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

PK-37 - SC Riverball  2 - 1

Iisalmi, Sankariniemi N

Voitto!

Pallo-Kerho 37:n synkeä ja alakanttiin mennyt kausi kirkastui pikkuisen lauantaina, kun joukkue voitti Kolmosen alemman jatkosarjan ottelussa joensuulaisen SC Riverballin maalein 2-1 (0-0).

Voitto oli joukkueelle tänä kesänä vasta neljäs, ja toinen kesken kauden valmentajaksi tulleen Lasse Vornasen aikana. Hän oli kolmeen pisteeseen tyytyväinen.

- Joukkueelle tämä oli iso asia henkisesti. Osoitimme nyt itsellemme, että me pystymme myös voittamaan näitä otteluita, hän sanoi.

Pallo-Kerholla on vielä kaksi ottelua pelaamatta alemmassa jatkosarjassa, ja ne joukkue voi pelata nyt rennosti ilman paineita.

Ottelu oli sateen kastelemalla Sankariniemellä alusta alkaen kotijoukkueen hallinnassa. Ensimmäisellä jaksolla Riverball pääsi keskiviivan yli puolenkymmentä kertaa ja Pallo-Kerhon maalille vain muutaman kerran, niin selvästi kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia.

- Pelillisesti pärjäsimme ihan hyvin ja pelasimme ihan samalla tavalla kuin monesti aiemminkin. Keskialueella ja hyökkäyssuuntaan peli sujuu hyvin, mutta viimeinen kolmannes on meille ollut koko ajan vaikeaa.

Ratkaisevat syötöt ja ratkaisut jäävät vähälle, joskin lauantaina joukkue uskalsi yrittää laukauksia enemmän kuin aikaisemmin.

- Hyökkäyspäässä me menetämme pallon liian helposti. Siinä on meillä haastetta, Vornanen sanoi.

Toinen jakso oli pitkälti ensimmäisen toisinto, näkyvin ero kenttätapahtumissa olivat maalit, joista ensimmäisen teki vierasjoukkue kulmapotkusta.

Konsta Kokon antamasta kulmasta Perttu Rytivaara pääsi puskemaan kohti maalia, muta PK-37:n maalilla Aimo Jauhiainen venytti upeasti ja torjui puskun. Pallo kuitenkin ajautui Ville Kuuselalle, joka onnistui ohjaamaan pallon verkon perukoille, kun ottelua oli pelattu 69 minuuttia.

Vieraat eivät onnistuneet pitämään johtoasemaa edes kymmentä minuuttia, kun PK-37 iski hienosti takaisin. Konsta Kääriäinen pelasi pallon laitaan Niklas Sahlströmille, joka eteni kohti kulmalippua ja keskitti kahden joensuulaispuolustajan ahdistelusta huolimatta maalille, missä Samu Vidgren oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puski takatolpalta ottelun tasoihin.

Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä verkko heilui taas. Aloituksen jälkeen Pallo-Kerhon sai pallon, joka pelattiin Joni Norringille, joka nousi kohti kuudentoista rajaa sillä seurauksella, että hänet kaadettiin. Tuomitun vapaapotkun Jesse Åhman pamautti kohti takanurkkaa, mutta pallo muutti suuntaa joensuulaispuolustajasta ja upposi maalin etunurkkaan.

Johto-osuman jälkeen Pallo-Kerholla oli vielä erinomaisia paikkoja tehdä kolmaskin maali, mutta enempää osumia ei nähty.

- Kyllä meillä hyviä tilanteita siinä lopussa vielä oli, mutta aika vaikean kautta pelattiin viimeiset minuutit. Vastustaja tietysti nosti peliään ja ja yritti tasoittaa, mutta me puolustettiin tänään hyvin koko pelin ajan, Vornanen iloitsi.

Pallo-Kerhon sarja jatkuu vierasottelulla Jyväskylässä ja viimeisessä kotiottelussa Kankaalla reilun kahden viikon kuluttua.

Otteluraportin tarjoaa:

Seuraavat ottelut:

JJK Jyväskylä/2 - PK-37 ke 29.9. klo 19.00, Viitaniemi, Jyväskylä.

PK-37 - JPS la 9.10. klo 14.00 Kankaan Liikuntapuisto, Iisalmi.

Tilastot

2 - 1

SC Riverball
(0-0)
24'VaroitusHeinonen Juuso
46'Vaihto ulosVainio Perttu
46'Vaihto sisäänLyyra Samuli
55'VaroitusTenhunen Eetu
69'MaaliKuusela Ville
78'MaaliVidgren Samu
80'MaaliÅhman Jesse
84'Vaihto ulosVidgren Samu
84'Vaihto sisäänLappalainen Rikhard