Edustusjoukkue, Miesten Kolmonen

PK-37 - JPS  6 - 1

Iisalmi, Kankaan LP TN

Pallo-Kerhon kausi päättyi maalijuhlaan

Vaikean alkukauden jälkeen PK-37:n edustusjoukkueen taival Kolmosessa päättyi lähes parhaalla mahdollisella tavalla: kolmen ottelun voittoputkeen ja lauantain suurinumeroiseen 6-1 (2-1) -voittoon Jyväskylän Seudun Palloseurasta.

Joukkueen päävalmentajaksi kesken kauden tullut Lasse Vornanen oli luonnollisesti tyytyväinen viimeiseen otteluun.

- Oli ihan odotettavaa, että tässäkin ottelussa pallonhallinta tulee meille. Ja kun onnistuimme maalinteossa ja puolustuksessa, niin pitäähän tähän tyytyväinen olla.

Pallo-Kerho sai vihdoin maalihanat auki ja onnistui peräti kuusi kertaa. Kun etsimällä etsii, löysi Vornanen pelistä myös parannettavaa.

- Vastustaja sai vähän turhan paljon sellaisia suunnanvaihdoshyökkäyksiä. Yritimme pelata pitkiä hyökkäyksiä ja estää vastustajan nopeat hyökkäykset, mutta siinä jäi vähän parannettavaa, Vornanen sanoi.

Jyväskyläläiset tulivat otteluun hyvällä asenteella ja energisesti. Joukkueen suunnitelmissa oli selvästi voitto, mutta kun Pallo-Kerho pääsi maalien makuun, jyväskyläläisten peli mureni kuin korttitalo.

Päivän ensimmäinen osuma merkittiin Samu Vidgrenille puolen tunnin kohdalla. Niklas Salström pääsi etenemään laidallaan ja keskitti takatolpalle, missä Vidgren ohjasi palloin puolesta metristä verkon perukoille.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Visa Kettunen antoi kierteisen vapaapotkun sivurajan tuntumasta 30 metristä. Pallo leijaili kuudentoista alueella kaikkien pelaajien välistä suoraan takanurkkaan.

Nopea 2-0 -johto oli siirsi otetta kotijoukkueelle ja JPS yritti nopeilla vastahyökkäyksillä kohti Pallo-Kerhon maalia. Yhden kerran joukkue onnistui saamaan palloon maaliinkin nopealla hyökkäyksellä 38. minuutilla, kun Samuel Arponen onnistui läpisyötön jälkeen sijoittamaan ohi Jarno Leinosen, joka oli tehnyt olosuhteiden pakosta Pallo-Kerhon maalille yhden ottelun mittaisen comebackin.

Viime vuosina joukkueenjohtajan roolissa ollut Leinonen onnistui torjumaan ensijaksolla kolme kertaa jyväskyläläisten maalintekoyritykset ja täytti tonttinsa erinomaisesta. Nopeasta vastahyökkäyksestä syntyneelle maalille hän ei mahtanut mitään.

Toisella jaksolla Pallo-Kerho meni menojaan. Jaksoa oli pelattu vain kuusi minuuttia, Joni Norring pudotti kuudentoista rajalle Kettuselle, joka laukoi hienosti etuylänurkkaan.

Reilut kymmenen minuutia myöhemmin Pallo-Kerholle tuomittiin rangaistuspotku, kun Eetu Tenhunen kaadettiin rangaistusalueella. Pilkkua tuli omalta maaliltaan ampumaan yhdeksi päivän sankariksi noussut Leinonen.

Yli kymmenen vuotta sitten edellisen sarjaottelunsa pelannut Leinonen täräytti pilkulta oikeaan ylänurkkaan eikä JPS:n maalilla Ilari Pääkkönen voinut kuin ihmetellä.

Eikä Pallo-Kerhon maalijuhla loppunut vielä siihenkään. Kotijoukkueen viidennen teki nopasta vastahyökkäyksesä Norring, jonka Samuli Lyyra vapautti avopaikkaan 72. minuutilla.

Ja ottelun lopuksi Kettunen täydensi oman suorituksensa hattutempuksi tekemällä kolmannen maalinsa laukomalla upean vapaapotkun 25 metristä takanurkkaan.

- Vastustaja ei ehkä enää ottelun loppua kohti puolustanut enää ihan parhaalla jalalla. Päästiin aika helposti hyökkäämään muutaman kerran, kun vastustajan puolustusryhmitys ei ollut ihan kuosissaan, Vornanen analysoi.

Kauden loppuun Vornanen ja joukkue voi olla hyvin tyytyväinen.

- Kun alaloppusarja alkoi, oli maaliteossa vaikeuksia, mutta nyt teimme kolmessa viimeisessä ottelussa yhteensä 12 maalia, joten siinä suhteessa mentiin eteenpäin.

Vornasen mukaan joukkue ottaa nyt raskaan kauden päätteeksi hetken rennommin ja lomailee. Tulevan kauden suunnitelmia mietitään myöhemmin.

Otteluraportin tarjoaa:

Tilastot

6 - 1

JPS
(2-1)
30'MaaliVidgren Samu
34'MaaliKettunen Visa
38'MaaliArponen Samuel
52'MaaliKettunen Visa
71'MaaliNorring Joni
83'MaaliKettunen Visa