Edustusjoukkue, Karsinta Kakkoseen

Närpes Kraft - PK-37   4 - 1

Mosedal

Katkera tappio Kraftille

Pallo-Kerho 37:n karsinta Kakkoseen päättyi lauantaina Närpiössä, missä kotijoukkue Kraft oli tehokkaampi maalein 4-1 (2-0).

Tappio tietää sitä, että Pallo-Kerho ja karsinnassa Kakkosen paikasta oman lohkonsa viimeiseksi eikä paikkaa Kakkoseen tämän karsinnan päätteeksi tule.

- Harmittaa vietävästi. Tämä joukkue olisi ollut normaalilla peliesityksellä voitettavissa, mutta tänään meillä ei peli kulkenut toivotusti, harmitteli Pallo-Kerhon päävalmentaja Jani Vidgren ottelun jälkeen.

Pallo-Kerho aloitti ottelun virkeästi ja sai varsin nopeasti pallollisen pelin haltuunsa, mutta jalkapallo on tulosurheilua, jossa maalit lasketaan. Kotijoukkue Kraft onnistui siinä.

Jo reilun vartin pelin jälkeen Kraft pääsi muutaman minuutin sisään kahdesti avoimeen tekopaikkaan Pallo-Kerhon puolustusalueelle ja närpiöläiset käyttivät tilanteet hyödykseen.

Ensin Jens Nygård puski keskityksestä tarkasti ylänurkkaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin Kakhaber Samsonia sijoitti tyylikkäästi pallon aivan tolpan viereen ja tulostaululle kotijoukkueen kohdalle kakkosen.

Pallo-Kerho hallitsi avausjaksolla kenttätapahtumia ja rakensi muutamia hyvä tekopaikkoja. Heti alussa Tuomas Halonen pääsi laukomaan suoraan ilmasta, mutta pallo meni suoraan maalivahdin syliin. Halonen sai toisen makean maalintekotilanteen parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta senkin jälkeen tulostaulun borta-sarakkeessa oli pyöreä nolla.

PK-37 onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1 ensimmäisen jakson lopulla, kun se sai rangastuspotkun. Se tuomittiin, kun Kraftin maalivahti tuli vaarallisesti tilanteeseen, jonka seurauksena Samu Vidgren joutui jättämään kentän ja menemään sairaalaan paikattavaksi.

Rangaistuspotkun Rikhard Lappalainen laukoi yläkulman yli taivaisiin, mutta rangaistuspotku uusittiin, kun maalivahti Karl-Filip Erikson liikkui liian aikaisin.

Saatuaan toisen tilaisuuden Lappalainen osui maalipuiden väliin.

Toisella jaksolla nuori Pallo-Kerhon miehistö jatkoi rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliään. Nopeat nousut laitoja pitkin olivat kotijoukkueelle vaikeita.

Lopulta Pallo-Kerhon hyökkäys oli tuottaa tulosta, kun toinen jakso oli vanhentunut varttitunnin. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Erikson joutui kaatamaan Tomi Niskasen pilkun arvoisesti.

Tällä kertaa rangaistuspotkun ampui Juuso Heinonen, jonka laukoman rangaistuspotkun Erikson onnistui torjumaan, eikä Pallo-Kerho onnistunut tasoittamaan.

Toisen jakson edetessä Pallo-Kerhon ote alkoi hiipua ja harhasyöttöjenkin määrä kasvoi. Lopulta Kraft pääsi vyöryttämään jakson jälkipuoliskolla tilanteita PK-37:n maalille ja onnistui vielä kaksi kertaa maalinteossa.

- Vieraiden kolmannen maalin jälkeen meillä alkoi jo päät painua, eikä uskoa omaan tekemiseen enää ollut, Vidgren myönsi.

Pallo-Kerho pelasi varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyvin ja hallitsi peliä, mutta maalinteossa ei ollut tehoja lauantaina. Se ei auttanut, että kotijoukkue pääsi liian helposti kahden maalin karkumatkalle.

- Me tiedettiin heidän pahimmat maalintekijät ja pelisysteemi, mutta silti annettiin niille liikaa tilaa. Kahdessa ensimmäisessä maalissa jätettiin maalintekijät ihan vartioimatta, Vidgren harmitteli.

Tilastot
Närpes Kraft

4 - 1

(2-1)
17'MaaliNygård Jens
20'MaaliKakhaber Samsonia
43'MaaliLappalainen Rikhard
43'Vaihto ulosVidgren Samu
43'Vaihto sisäänLumijärvi Joel
58'Epäonnistunut rangaistuspotkuHeinonen Juuso
67'MaaliNorrback Dennis
70'Vaihto ulosToppinen Vili
70'Vaihto sisäänKumpulainen Veikka
82'VaroitusHalonen Tuomas
85'Vaihto ulosNiskanen Tomi
85'Vaihto sisäänIkonen Sisu
87'MaaliStorgeust Simon
90'Vaihto ulosHeinonen Juuso
90'Vaihto sisäänLukkarinen Joonas
92'Vaihto ulosLappalainen Rikhard
92'Vaihto sisäänHäkkinen Tuomas