Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - NiemU  2 - 4

Iisalmi, Sankariniemi N

Pallo-Kerho kärsi kotitappion NiemU:lle

PK ja NiemU pelasivat sunnuntaina Sankariniemellä tasaisen ja vaihderikkaan ottelun, jossa NiemU oli lopulta parempi lukemin 4-2 (2-2) ja vei näin kaikki kolme sarjapistettä mukanaan Rääkkylään. Ne olivatkin vierailijoille tuikitärkeät kolme pistettä meneillään olevassa säilymistaistelussa Kolmosen itäisen alueen lohkossa.

Yllättävää ottelussa oli se, että PK:n maalitykki Eetu Rissanen jäi ottelussa ilman maalia. Ketsuppipullo ei auennut vaan sen sijaan apina puolestaan hiipi hivenen selkään Rissasen päästessä heti ottelun alkuminuuteilla aina puolesta kentästä asti yksin läpi. 40 metrin vauhtikuljetuksen päätteeksi Rissanen sijoitti pallon hiukan tolpan ohi ja maali jäi tulematta.

Ottelun avausmaalista vastasi NiemU. NiemU lähetti puolustuksestaan pitkän pallon, jonka purkamisessa oli PK:n toppari Veikka Kumpulaisella haasteita. Kakkospallossa oli ensimmäisenä NiemU:n pelaaja, joka kuljetti palloa ensin hetken poikittain tökäten sitten näppärän pistosyötön PK:n puolustuksen selustaan Aapo Makkoselle, joka oli käynnistänyt tilanteessa keskikentältä lähteneen syvyysjuoksun. Ottelun läpi pienoisessa kuumeessa pelannut PK:n maalivahti Aimo Jauhiainen lähti tilanteessa oikeaoppisesti vastaan, mutta oli voimaton Makkosen viimeistelyssä.

Timi Pääkkönen toi PK:n tasoihin ottelun 23. minuutilla. Tilannetta oli rakentelemassa Rissanen, joka vapautti Samuli Ruotsalaisen pallon kanssa boxiin. Ruotsalainen pelasi pallon pienestä kulmasta maalin edustalle, jonne säntäsi ryminällä Pääkkönen ja teki itselleen tyypillisen tahtomaalin.

Viisi minuuttia myöhemmin PK siirtyi ottelussa johtoon. Rissanen sai pallon puolen kentän tietämissä ja huolehti etenemisen sijaan sen omalle joukkueelleen. Pallon saanut Konsta Kääriäinen puolestaan kuljetti edessään olevan tilan läpi ja kun mitään kunnon syöttöpaikkaa ei tilanteessa avautunut, päätti laittaa itse painavan laukauksen reilusta 20 metristä tulille. Laukauksesta tuli umpihieno, sillä se kiersi sopivasti NiemUn pitkän maalivahdin Timi Lehtisen ulottumattomiin ja päätyi takatolpan kautta Niemisen Urheilijoiden maaliin.

PK:n johto kesti valitettavasti ainoastaan kymmenisen minuuttia. NiemUn Niko Hukka yritti varmastikin laittaa keskityksen omille kavereilleen luukulle, mutta tulikin tehneeksi oletettavasti kauneimman maalin koko urallaan. Lähes päätyrajalta lähtenyt napakka keskitys kiertyi aivan PK:n maalin takayläkulmaan, jota PK:n vahti Jauhiainen yritti ponnekkaasti estää, mutta joutui tilanteessa kuitenkin antautumaan.

Toinen puoliaika alkoi yllättäen NiemUn vahvalla hallinnalla. Ottelun 65. minuutilla PK:n topparit pelasivat itsensä ulos tilanteista peräperään ja PK:n puolustuksen keskelle jäi ammottava aukko. PK:n Konsta Kääriäinen yritti estellä NiemUn kookkaan Kristian Levyn etenemistä. Levylle oli kuitenkin helppo työ työntää Kääriäinen tilanteesta syrjään ja ohittaa myös maalivahti Jauhiainen.

Johtoasemassa NiemU siirtyi yhä vahvemmin varjelemaan omaa maaliaan tehden sen menestyksekkäästi. Kun Pallo-Kerho panosti hyökkäyspeliinsä entistä voimakkaammin, pääsi NiemU ottelun lopussa vielä kaunistelemaan lukemat 2-4:ään Jere Juutisen laukoessa vieraiden neljännen maalin.

Pallo-Kerhossa runsaasti minuutteja uurastava Konsta Uurtio oli ottelun jälkeen sitä mieltä, että ottelu kaatui puhtaasti runsaisiin kaksinkamppailuhäviöihin.

- Menemme yksinkertaisesti liian pehmeästi kaksinkamppailuihin ja häviämme niitä. Pelaajillamme olisi mahdollisuus mennä niihin paljon lujempaa, pohti tappiosta huolimatta tyyni Uurtio.

Seuraavat ottelut:

KeuPa - PK-37 la 2.9. klo 15.00 Keuruu.

PK-37 - LehPa su 10.9. klo 15.00 Sankariniemi.

Otteluraportin tarjoavat:

Tilastot

2 - 4

NiemU
(2-2)
15'MaaliMakkonen Aapo
23'MaaliPääkkönen Timi
28'MaaliKääriäinen Konsta
37'MaaliHukka Niko
46'Vaihto ulosRonkainen Juho
46'Vaihto sisäänVenäläinen Joni
56'VaroitusÅhman Jesse
65'MaaliLevy Kristian
66'Vaihto ulosPääkkönen Timi
66'Vaihto sisäänHuttunen Hugo
80'Vaihto ulosRuotsalainen Samuli
80'Vaihto sisäänLukkarinen Joonas
90'MaaliJuurinen Jere