15.00
Edustusjoukkue, Kolmonen

PK-37 - LehPa  0 - 0

Iisalmi, Sankariniemi N

PK-37 ja LehPa päätyivät maalittomaan - Ville Kososen pelaajaura päätökseen Sankariniemellä

Pallo-Kerho 37:n ja LehPan välinen kohtaaminen sunnuntaina Sankariniemellä päättyi kotijoukkueen mahtavista maalipaikoista huolimatta 0-0 -tasapeliksi, joskin ottelun aivan lopussa myös LehPalla oli paikka, jonka päivän juhlittu sankari Ville Kosonen kunniakkaasti selvitti.

Ottelun alussa Pallo-Kerhon johtokunta muisti kiitospuheellaan PK:n pitkäaikaista maalivahti Kososta, joka esiintyi viimeistä kertaa edustusjoukkueessa kotiyleisönsä edessä.

Pallo-Kerho oli päättänyt joukkueena varmistaa, että Kosonen pääsee astelemaan viimeisestä Sankariniemen ottelustaan oma verkko puhtaana. PK:n joukkue lähti puolustusvoittoisella ryhmityksellä otteluun ja kun saman teki myös Lehmon Pallo, ei ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue hyökännyt toistensa maalille kovinkaan vaarallisesti. PK piti palloa, mutta eteneminen oli kovin verkkaista. Silti kotijoukkue PK sai luotua LehPan maalille neljä vaarallista maalintekopaikkaa, joissa aina pisimmän korren kuitenkin nappasi erittäin mainiosti ottelussa esiintynyt LehPan maalivahti Juuso Minkkinen.

Toisella puoliajalla Pallo-Kerho pääsi maaliaihioihin huomattavan paljon ensimmäistä puoliaikaa paremmin. Isona tekijänä tähän oli Rasmus Tikkasen vaihtaminen keskikentän laidalle. Tikkanen oli läpi toisen puoliajan energinen ja sai lähes aina pallon saadessaan luotua PK:lle vaarallisia tilanteita.

Isoimpana tuhlarina päivän ottelussa oli tällä kertaa normaalisti hyvin maaleja paukuttava Eetu Rissanen. Rissanen pääsi kokeilemaan hyvistä tonteista maalintekoa peräti seitsemän kertaa, mutta jokaisella kertaa LehPan Minkkinen oli tilanteessa parempi. Parhaana päivänään Rissanen olisi saattanut naputtaa vaikkapa tuplahattutempun vastaavasta tarjoilusta.

- Maali tästä jäi vain puuttumaan. Pelasimme sinänsä muuten hyvin. Aivan lopussa tosin alkoi jalka taas painamaan, eivätkä keskikentän keskimmäiset pelaajamme jaksaneet enää. Ensimmäisellä puoliajalla teimme välillä huonoja ratkaisuja, kertoili joukkueen vastuuvalmentaja Lasse Vornanen pelin jälkeen.

Uransa kotiyleisönsä edessä päättänyt maalivahti Kosonen kertoi ottelun poikenneen normaalista sarjaottelusta.

- Ottelu oli erityinen, mutta kun pilli soi sen kyllä unohti. Pelasimme mielestäni ihan hyvin. Lopussa minullekin tuli yksi torjunta, viittasi Kosonen päivän ainoaan, mutta sitäkin tärkeämpään torjuntaan.

0-0 -tuloksella LehPa marssii ylempään loppusarjaan, joka pelataan runkosarjan päätyttyä neljän parhaan joukkueen kesken. Yläloppusarjan voittajalle on tarjolla suora nousupaikka Kakkoseen. Pallo-Kerho itse puolestaan päättää sarjakautensa ensi viikon lauantaina Jyväskylässä FC Blackbirdin vieraana.

(0-0)
46'Vaihto ulosRonkainen Juho
46'Vaihto sisäänTikkanen Rasmus
71'VaroitusLukkarinen Joonas
77'VaroitusUurtio Konsta
82'VaroitusRissanen Eetu
82'Vaihto ulosVenäläinen Joni
82'Vaihto sisäänNiskanen Tomi