Edustusjoukkue, Kolmonen

FC Blackbird - PK-37   1 - 2

Jyväskylä, Viitaniemi TN

PK-37:n edustusjoukkue päätti kautensa voitokkaasti

Pallo-Kerho 37 matkusti lauantaina kautensa päättävään otteluun Jyväskylään FC Blackbirdin vieraaksi. Ottelu päättyi iisalmelaisittain iloisesti ja kauden viimeistä ottelusta irtosi sarjan yhdeltä kärkijoukkueelta taulukkoon kolme pistettä 2-1 (0-1) -vierasvoitolla.

Ottelu alkoi rauhallisella tempolla ja hienoisella Pallo-Kerhon hallinnalla. PK:lle sattui pelinavaamisessa ottelun 10. minuutilla karmea kömmähdys syvällä omalla alueellaan. Lukas Harju tarkoitti syöttää sisäteräsyötöllä pallon maalivahti Aimo Jauhiaiselle. Syöttö lipsahti kuitenkin suoraan Blackbirdin Peter Uzezi Imoniorolle. Jauhiainen oli selvittää tilanteen ripeällä vastaantulollaan. Jauhiaisen vastaantulosta ja torjunnasta pallo nousi korkeuksiin Imoniore hyppäsi jatkotilanteessa ensimmäisenä puskemaan palloa ja onnistui puskea se PK:n pelaajien yli iisalmelaisten maaliin. Puoliajalle siirryttiin PK:n 0-1 -tappiotilanteessa.

Toisen puoliajan alussa näytti, että PK:n pelaajien jalat olivat jääneet tauolle. Blackbird piti terävää tempoa ja paine oli pääsääntöisesti PK:n päädyssä. Vaikka PK ei päässyt juuri omistaan ylemmäs, selviytyi se ilman takaiskuja.

Kun ottelua oli käyty 71. minuuttia, onnistui PK tasoittamaan ottelun 1-1:een. PK:n Joni Venäläinen kurkotti hyökkäyspäädyssä irtopalloon. Pallo kimmahti Venäläisen jalasta onnenkantamoisena Blackbirdin puolustuslinjan yli Eetu Rissaselle. Kun Blackbirdin maalivahti Akseli Kiiskinen törmäsi tilanteesta ulos, pääsi Rissanen kuljettamaan pallon tyhjään maaliin.

Eikä aikaakaan, kun Pallo-Kerho onnistui toistamiseen maalinteossa. Blackbird käynnisteli peliä alhaalta ja Visa Kettunen haisteli jyväskyläläisten syöttelyn etenemisen, puolusti tilanteessa eteenpäin ja riisti pallon Blackbirdin keskikentän pohjapelaajan edestä. Riiston jälkeen Kettunen pääsi tilanteessa nenäkkäin maalivahti Kiiskisen kanssa ja sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan.

Johto-osumaa ennen PK:lla oli jo tuhannen taalan paikka siirtyä johtoon, mutta Topi Nissisen huippupaikasta lähtenyt kuti suuntautui maalin yli.

PK:n johtotilanne muutti ottelun kuvaa. Blackbird painotti entistä voimakkaammin omaan hyökkäyspelaamiseensa ja PK puolestaan pääsi omissa vastahyökkäyksissään pelaamaan isoihin tiloihin.

Enempää osumia ei ottelussa nähty, kun aivan ottelun loppuhetkien painostuksessa ensin Veikka Kumpulainen pystyi puskemaan pallon maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille ja myöhemmin vielä maalivahti Jauhiainen onnistui estämään Blackbirdin Honar Abdin tarkan sivuvapaapotkun etuyläkulmasta.

- Pelissä tuli hurja määrä syöttöharhoja. Tosin keskikenttäpelaajamme Kettunen ja Konsta Kääriäinen pystyivät huolehtimaan hyvin pallosta läpi ottelun. Kettunen suoritti ison juoksumäärän ottelussa. Myös maalivahtimme Jauhiainen onnistui, luetteli joukkueen vastuuvalmentaja Lasse Vornanen kauden viimeisen pelin taottua.

Ottelussa molempien joukkueiden valmentajat olivat ahkeria arvioimaan erotuomarin ratkaisuja läpi ottelun, sillä sekä Blackbirdin valmentaja Tomi Petrescu että PK:n valmentaja Lasse Vornanen molemmat saivat erotuomarilta keltaisen kortin muistutukseksi huuteluistaan.

Otteluraportin tarjoavat:

Kuvia ottelusta:

Tilastot
FC Blackbird

1 - 2

(1-0)
11'MaaliImonioro Peter Uzezi
46'Vaihto ulosRonkainen Juho
46'Vaihto sisäänNissinen Topi
63'VaroitusKumpulainen Veikka
71'MaaliRissanen Eetu
73'VaroitusKääriäinen Konsta
74'MaaliKettunen Visa
79'VaroitusLukkarinen Joonas
80'Vaihto ulosVenäläinen Joni
80'Vaihto sisäänDolisvili Enrike
90'VaroitusRissanen Eetu
92'VaroitusÅhman Jesse