Edustusjoukkue, Kolmonen

FC Blackbird - PK-37   1 - 2

Jyväskylä, Viitaniemi TN

PK-37:n kausi päätökseen lauantaina Jyväskylässä

Pallo-Kerho 37:n sarjakausi päättyy tulevana lauantaina Jyväskylässä FC Blackbirdin vieraana hieman erikoiseen kellonaikaan. Ottelu lähtee käyntiin Viitaniemen tekonurmella lauantaina jo klo 12.30.

Kun PK:n joukkue katseli keväällä tulevaa ottelukalenteria, kauden ei pitänyt päättyä vielä tulevana lauantaina. Pallo-Kerhon yksiselitteisenä tavoitteena oli yltää lohkossa neljän parhaan joukkoon siten, että lohkon kärkipaikkakin olisi vähintäänkin iskuetäisyydellä.

Tavoite alkoi kuitenkin yskiä jo varhain ja helatorstain jälkeisenä perjantaina käyty vierasottelu JPS:ää vastaan alkoi kääntää kelkkaa väärään suuntaan. Joukkue jäi kyseisessä ottelussa nollille päästäen itse peräti neljä maalia – maaliluvut, jollaiset eivät ole ominaisia yleensä kenellekään sarjan kärkipään joukkueista. Keskikesällä tilanne alkoi jo näyttää siltä, että joukkue saattaisi saada aikaan kirin. Joukkue suoritti jopa hiukan yli normaalitasonsa ja alkoi puskea itseään kuiville suhteessa kauden alussa asetettuun tavoitteeseen.

Joukkue onnistui parhaillaan yltämään kolmen ottelun voittoputkeen. Itsensä tukalaan tilanteeseen sarjataulukossa ajanut joukkue kaatoi ensin peräperään jyväskyläläiset FC Blackbirdin ja Komeetat kotikentällään ja sitten vielä AFC Keltikin Joensuussa näytöstyyliin 7-0.

Hienossa buustissa nöyrä peruspelaaminen jäi kuitenkin hetkellisesti pukukoppiin, sillä joukkue munasi mahdollisuuden neljän voiton putkeen konttaamalla Savonlinnassa elokuun alussa käydyssä kamppailussa sarjan jumboa vastaan. Kurssia ei saatu käännettyä myöskään sitä seuranneessa kotiottelussa.

On myös mahdollista, että tavoite ei ollut realistinen nuorelle ja kapealle rosterille. Pitkin kesää erinäisistä syistä harjoituksissa oli liian vähän pelaajia ja sen vaikutus heijastui myös ottelusuorituksiin. Itse otteluihin joukkue pystyi kuitenkin koko kauden ajan kasaamaan laajan kokoonpanon. Sarjaotteluissa PK:n paidan on pukenut tähän mennessä ylleen peräti 27 eri pelaajaa.

- Kausi oli meiltä liian ailahtelevainen. Välillä pelasimme hyvin, mutta sitten saattoi seurata huonompi jakso. Tavoitteeseen nähden puolustimme liian huonosti. Kausi näytti myös sen, että olemme paljon tiettyjen pelaajien varassa, analysoi joukkueen vastuuvalmentaja Lasse Vornanen kulunutta kautta.

Vaikka tavoite karkasi joukkueelta liian varhain käsistä, ei joukkueen tekeminen niillä miehillä, ketkä harjoituksiin kulloinkin pääsivät ollut koskaan laiskaa tai apeaa. Myös kauden päättävässä FC Blackbird -ottelussa joukkue haluaa esiintyä energisesti ja miehekkäästi.

- Puolustimme edellisen ottelun hyvin. Blackbird on hyvä joukkue, mutta siihen yksi maali meille ja voimme voittaa. Armeijamiehiä ja luultavimmin Timi Pääkköstä lukuun ottamatta saamme kaikki loput pelaajat käyttöömme lauantaina, kertoi Vornanen kauden viimeisestä koitoksesta.

Ottelun live-seuranta: FC Blackbird – PK-37 (Miesten Kolmonen) (palloliitto.fi)

FC Blackbird - PK-37 la 16.9. klo 12.30 Jyväskylä.

Otteluennakon tarjoavat:

K-Citymarket Iisalmi K-Rauta Masa K-Supermarket Torikulma

Tilastot
FC Blackbird

1 - 2

(1-0)
11'MaaliImonioro Peter Uzezi
46'Vaihto ulosRonkainen Juho
46'Vaihto sisäänNissinen Topi
63'VaroitusKumpulainen Veikka
71'MaaliRissanen Eetu
73'VaroitusKääriäinen Konsta
74'MaaliKettunen Visa
79'VaroitusLukkarinen Joonas
80'Vaihto ulosVenäläinen Joni
80'Vaihto sisäänDolisvili Enrike
90'VaroitusRissanen Eetu
92'VaroitusÅhman Jesse