PK-37 ja ToU farmisopimukseen
Julkaistu: 11.03.2019 00.00

PK-37 ja ToU farmisopimukseen

Pallo-Kerho 37 ja Kolmosessa pelaava Toivalan Urheilijat ovat tehneet farmisopimuksen. Sopimus on yksivuotinen. ToU:lla pelaa joukkue myös Nelosessa tulevana kesänä.

Viimeiset kolme vuotta PK teki yhteistyötä paikallisen Paven kanssa, mutta tulevalle kaudelle iisalmelaisjoukkueet eivät tehneet enää farmisopimusta.

– Kolme vuotta teimme yhteistyötä ja me olisimme halunneet yhteistyötä jatkaa. Paven puolelta todettiin, että heillä on omasta takaa jo laaja rinki tulevalle kaudelle, PK:n puheenjohtaja Tiina Lempiälä kertoo.

PK pohti vaihtoehtoja lähialueen seuroista ja vahvimmaksi katsottiin sarjaporrasta alempana pelaava ja hyvässä valmennuksessa toimiva ToU.

– Neuvottelimme farmisopimuksista lähinnä siilinjärveläisjoukkueiden kanssa. Mukavan positiivinen yllätys tämä meille oli, kun ylempää eli Iisalmen suunnalta meille mahdollisuutta yhteistyöhön tarjottiin, kertoo ToUn puheenjohtaja Arja Mertanen.

Molemmat seurat hyötyvät tulevasta yhteistyöstä. PK:ssa vähemmälle peliajalle jäävälle pelaajalle saadaan arvokkaita peliminuutteja, loukkaantumisen jälkeen kentille palaavalle pelaajalle saadaan ottelutuntumaa ja etenkin nuorille pelaajille halutaan antaa peliaikaa.

ToU:n valmentajana toimii Harri Ylönen, joka pelasi urallaan 278 Veikkausliigan ottelua KuPSin ja FC Hakan paidassa.

– Molempien seurojen lähtökohtana on se, että nuorille pelaajille saadaan peliaikaa. Meillä on varmasti pelejä tarjolla Iisalmesta tuleville nuorille pelaajille. Lisäksi meidän joukkueesta löytyy joitakin Kakkosen tason pelaajia. Toivottavasti saamme kauden aikana mahdollisuuden tarjota pelaajia myös toisin päin, Ylönen sanoo.

Nyt solmitulla farmisopimuksella seurat voivat yhdessä pelissä liikuttaa kolmea aikuista pelaajaa. Vuonna 1999 ja sen jälkeen syntyneitä junioripelaajia saa liikuttaa rajattomasti koko kauden ajan. Ylhäältä alaspäin eli Kakkosesta Kolmoseen saa liikuttaa pelaajia kuudentena päivänä edellisestä ottelusta. Toisin päin eli alhaalta ylöspäin voi pelata jo seuraavana päivänä.

Kuva: Marja Lipponen



Seuran uusimmat

Pallo-Kerho 37 ry                                                  

Postiosoite: PL 79, 74101 Iisalmi

Toimisto: Sankarinkatu 9 A, Iisalmi

Puhelin: 044 - 37 37 370

E-mail: pk-37@pk-37.fi


Aidosti yläsavolainen - Ylpeästi iisalmelainen