Edustusjoukkue, Kakkonen

PK-37 - Hercules  2 - 4

Iisalmi, Kankaan Liikuntapuisto tn

Pallo-Kerhon kausi päättyi kotitappioon

Pallo-Kerho 37:n kausi Kakkosessa päättyi lauantaina Kankaan tekonurmella tappioon Oulun Herculesta vastaan. Kauden päätteeksi Kankaan valotaululla oli lukemat 2-4 (1-2) vierasjoukkueen eduksi.

Ottelulla ei ollut merkitystä enää sarjasijoitusten kannalta, joten kyse oli enemmän kunniakkaasta päätöksestä alaviereiselle kaudelle.

Varsinkin Pallo-Kerhon kausi on ollut alaviereinen, eikä päätösottelu tuonut siihen muutosta. PK-37:n valmentaja Tero Taipale totesi ottelun jälkeen, että peli oli aivan samanlainen kuin liian moni tällä kaudella.

- Hyvää peliä, hyviä tilanteita. Onnistuttiin maalinteossakin, mutta vastustaja sai lopussa liian helpolla maalin ja vei pisteet.

Vierasjoukkue siirtyi ottelussa johtoon, kun pelikello oli kulkenut 22 minuuttia. Hercules sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo pelattiin keskelle Herculeksen Muritala Aderinanille, joka pääsi etenemään kuudentoista rajalta PK-puolustuksen keskelle ja laukoi läheltä vieraat johtoon.

Oululaisten johto ei onneksi kestänyt pitkään silla vain pari minuuttia myöhemmin PK-37 tuli tasoihin.

Veeti Lehtimäki peippaili kulmalipulla oululaispuolustajan kahville ja eteni kuudentoista sisälle ja syötti tarkasti maalin edustalla olleelle Myan Dootille, joka ohjasi tasoituksen maaliin.

Maalien jälkeen joukkueet pelasivat tasaisesti ja tilanteet aaltoilivat molempiin päätyihin. Ennen taukoa oululaiset onnistuivat siirtymään vähän onnekkaasti johtoon, kun Georege Jr Tangko yllättäen laukoi 20 metristä tarkasti aivan takaylänurkkaan.

Toisella jaksolla PK-37 lähti hakemaan tasoitusta ja pelasi energisesti ja rakenteli mallikkaita hyökkäyksiä kohti Herculesksen maalia. Tilanteet aaltoilivat tasaisesti molempiin päätyihin.

Kaivattu tasoitus syntyi lopulta 83. minuutilla, kun Erno Nissiä antoi vapaapotkun sivurajan tuntumasta oikealta laidalta. Kuudentoista alueella korkeimmalle nousi Otso Korhonen (kuvassa), joka puski pallon hienosti aivan takaylänurkkaan.

Tasoitusmaalin syntyessä peliä oli käyty 83. minuuttia. Tasoituksensa jälkeen PK-37:lla oli makeita hyökkäyksiä oululaisten maalille, ja johto-osuma alkoi jo roikkua ilmassa, mutta sitten kävi niin kuin monesta aiemminkin tällä kaudella: vastustaja pääsi niittaamaan maalin liian helposti.

Tällä kertaa se oli Adeniran, joka pääsi laukomaan pilkun kohdalta PK-puolustuksen keskeltä toisen osumansa, kun peli aikaa oli kellon mukaan jäljellä vain minuutti.

Vielä ennen päätösvihellystä Juuso Pernu viimeisteli vierasjoukkueelle neljännen maalin, kun kotijoukkueen ajatukset olivat jo saunan höyryissä.

- Ei tästä ottelusta mikään hyvä maku jäänyt, mutta ehkä Hercules oli juuri tuon verran parempi tänään. Harmittaa, ettemme voittoon venyneet, mutta se on ollut tämän kauden trendi. Vaikka pelaamme hyvin ja teemme maaleja, omissa soi liian helposti. Niin kävi tänäänkin, Tero Taipale harmitteli.

Tilastot

2 - 4

Hercules
(1-2)
26'MaaliDoot Myan
44'VaroitusNissilä Erno
62'Vaihto ulosFrancis Ciro
62'Vaihto sisäänToppinen Vili
66'VaroitusToppinen Vili
70'Vaihto ulosDoot Myan
70'Vaihto sisäänLappalainen Rikhard
77'VaroitusVidgren Jani
79'Vaihto ulosVidgren Jani
79'Vaihto sisäänLappalainen Antti
83'MaaliKorhonen Otso