Edustusjoukkue, Kakkonen

PK-37 - SJK Akatemia  2 - 3

Iisalmi, Sankariniemi

Pallo-Kerhon oljenkorsi kuihtui

Erinomainen ottelun alku ja avausjakso ei riittänyt pitämään Pallo-Kerho 37:n toiveita loppuu asti elossa sunnuntaina. Kun sarjapisteet lähtivät lopulta vierasjoukkueen mukaan maalein 2-3 (2-0), kuihtui samalla viimeinenkin oljenkorsi Pallo-Kerhon sarjapaikan säilymisestä. Ensi kaudeksi kutsuu Kolmonen.

- Eihän sille enää mitään voi, huokasi Pallo-Kerhon valmentaja Tero Taipale ottelun jälkeen pettyneenä.

Pettymykseen oli sunnuntaina paljon syytä. Ottelun avaimet olivat vielä puoliajalla täysin kotijoukkueen halussa, mutta toisella jaksolla vierasjoukkue SJK Akatemia tuli rinnalle ja painui lopulta ohi vieden sarjapisteet mennessään.

PK-37 sai ottelun erinomaisen alun, kun se siirtyi jo minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Tilanne syntyi Jani Vidgrenin pitkästä sivurajaheitosta, jota SJK koetti purkaa. Pallo meni suoraan Viljami Aittokoskelle, joka tälläsi vastapallon 25 metristä SJK:n nuottaan (kuva).

Maalin jälkeen PK sai rutkasti lisää itseluottamusta ja hallitsi kenttätapahtumia. Joukkue puolusti tiiviisti ja hyökkäsi hanakasti. Se tuotti lisää tulosta reilun 20 minuutin jälkeen. Ali Al-Musawi riisti pallon keskialueella, kuljetti 30 metriin ja vapautti syötöllään Doot Myanin puolittain karkuun.

Myan harhautti seinäjokelaispuolustajat ja sijoitti pallon maaliin, kun peliä oli käyty 26. minuuttia. Taululla komeili jo 2-0 -lukemat ja kaikki näytti hyvältä.

Pallo-Kerho jaksoi kahden osuman jälkeen puolustaa edelleen tiiviisti ja hyökkäsi vaarallisesti, mutta lisäosumia ei enää avausjaksolla nähty.

- Se oli meiltä ehjä esitys. SJK oli hieman kohmeessa avausjaksolla, eikä saanut peliään kulkemaan. Meillä sen sijaan hyökkäyskaksikko Myan ja Al-Musawi oli vaarallinen ja puolustuspelaaminen oli tiivistä, Taipale iloitsi.

Puoliajalla joku herätti seinäjokiset, jotka tulivat toiselle jaksolle kuin uusi joukkue. Pallo ja pelaavat liikkuivat paljon rivakammin kuin ensimmäisellä jaksolla. Pallo-Kerho joutui puolustuskannalle, eikä kestänyt koko jaksoa.

SJK Akatemia kavensi, kun peliä oli käyty 64 minuuttia. SJK sai kulmapotkun, josta pallo pelattiin etuvitoselle, josta Joonas Lepistö sai rauhassa ohjata palloon takanurkkaan.

Kavennusmaalista SJK sai lisää energiaa ja se alkoi vyöryttää yhä aktiivisemmin hyökkäyksiä kohti PK-37:n maalia. Joukkue hyökkäsi laajalla rintamalla ja Pallo-Kerhon puolustus oli helisemässä.

Vain kymmenen minuuttia kavennuksen jälkeen Lepistö toi Akatemian jo tasoihin. Sami Sipola keskitti oikealta laidalta pilkun tienoolle, mistä Lepistö latasi suoraan ilmasta pallon verkkoon ja pelin tasoihin.

Tasoituksen jälkeen PK haki vielä johto-osumaa uudelleen. Vuorollaan Sampo Honkanen, Myan ja Al-Musawi pääsivät murtautumaan kuudentoista alueelle, mutta ratkaisevalla hetkellä seinäjokelaispuolustus selvitti tilanteen.

Sen sijaan toisessa päässä puolustus ei onnistunut selvittämään viimeistä tilannetta, kun SJK vyöryi jälleen oikeaa laitaa. Sipola pelasi Lepistölle, joka laukoi kuudentoista kulmalta matalan pallon takatolpalle, missä Kuutti Matila liukui palloon maaliin. Peliä oli pelattu 84 minuuttia, kun voittomaali syntyi.

- Toisella jaksolla SJK Akatemia näytti, miksi se on sarjan kärkijoukkue. Se pelasi omalla tasollaan ja käytti tilanteensa hyödyksi. Kun joukkue hyökkää noin vahvasti, oli meidän puolustus helisemässä, Taipale myönsi.

Taipaletta harmitti se, että peli olisi ollut sunnuntaina hyisellä Sankariniemellä voitettavissa.

- Eka jakso oli meidän hallintaa, toinen oli vieraiden. Harmittavan helposti kaveri sai maalinsa tehtyä meidän puolustuksen keskeltä, Taipale harmitteli.

Tappio tiesi sitä, että Pallo-Kerho voi saavuttaa enää sarjassa korkeintaan 19 pistettä. Vaikka PK nousisi takaisin Kajaani Hakan ohi kolmanneksi 10. sijalle, pistemäärä ei riitä, kun muut 10:nneksi sijoittuvat ovat jo nyt saaneet vähintään 20 pistettä.

Tilastot

2 - 3

SJK Akatemia
(2-0)
2'MaaliAittokoski Viljami
26'MaaliDoot Myan
71'Vaihto ulosLehtimäki Veeti
71'Vaihto sisäänHonkanen Sampo
85'Vaihto ulosÅhman Jesse
85'Vaihto sisäänHuttunen Mikki