Edustusjoukkue, Kakkonen

PK-37 - OLS  2 - 1

Iisalmi, Sankariniemi

PK päätti kautensa tyylikkäästi Sankariniemellä

Viiden ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut PK päätti viimeisessä ottelussa laittaa kaikkensa likoon, kun tiedossa oli, että päävalmentaja Lasse Vornanen luotsasi seuran edustusjoukkuetta ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa.

Samoin PK-ikoni Juho Ruotsalainen ja pitkän päivätyön iisalmelaisen jalkapalloilun eteen tehnyt Antti Kauppinen pelasivat lauantaina viimeiset ottelunsa PK:n riveissä.

Ja millä tavalla miehet edustusjoukkueen riveistä lähtivätkään. PK voitti vähälukuisen yleisön edessä hyvän ottelun jälkeen OLS:n lukemin 2-1 (1-0).

Joukkueen ensimmäisen maalin juonivat illan sankarit. Kauppinen viimeisteli avausjakson puolivälissä, kun Ruotsalainen oli ensin päässyt yrittämään maalintekoa.

Avausosuman jälkeen nopea ja taitava OLS sai peliä hallintaansa, mutta PK:n pelaajat olivat päättäneet tarjota kolmikolle ansaitsemasa läksiäiset. Etenkin keskikentällä raatanut iki-PK Jani Vidgren oli milloin kokeilemassa maalintekoa, milloin blokkaamassa vastustajan laukauksia.

Kauppisen maalin jälkeen lisäosumia ei enää avausjaksolla nähty, vaikka molemmilla oli paikkansa. Hyvällä pelipäällä hyökkäyspäässä olleet Erno Nissilä, Eetu Rissanen ja Juuso Liukkonen aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia oululaisille.

Myös ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Konsta Kääriäinen osoitti, että ensi kaudella miehen varaan Kakkosessa voisi laskea jo paljon. Kääriäinen puolusti aktiivisesti, sekä hyökkäyspäässä B-juniori-ikäinen nuorukainen teki jatkuvasti järkeviä ratkaisuja.

PK-paidassa debytoi viimeisen puolituntisen myös nuori laitapakki Vili Toppinen, joka onnistui etenkin puolustussuuntaan erinomaisesti.

Toinen jakso lähti OLS:n viedessä hetken aikaa peliä, mutta aika pian PK pääsi uudelleen peliin mukaan. Noin tunnin kohdalla sitten helähti. Rissanen pujotteli ohi oululaisten puolustuksen, mutta laukaus kilpistyi oululaisten maalivahtiin. Seuranneesta kulmasta Kauppinen voitti pallon ja vahvan ottelun pelannut Liukkonen tuikkasi PK:n kahden maalin karkumatkalle.

Liukkosen osuman jälkeen PK:lla oli sauma ratkaista ottelu, mutta kun viimestely tökki, kävi niin kuin usein tapana on. Jibrin Augustine pääsi laukomaan lähietäisyydeltä OLS:n avausmaalin, jolla vierailijat tulivat maalin päähän.

Kavennuksen jälkeen OLS otti riskejä ja sai väkisin pientä painetta PK:n maalille. Iisalmelaisten maalissa pelannut Matias Rissanen joutui venymään kertaalleen parhaimpaansa, kun mies poimi alanurkasta jo varmalta näyttäneen maalin.

Joonas Källström pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta veto karkasi selkeästi maalin ohi. Myös Liukkonen pääsi kerran puskemaan ja kertaalleen laukomaan hyvästä paikasta, mutta molemmilla kerroilla tuloksetta.

Kun enempää maaleja ei nähty, päätti PK kautensa voittoon, joka nosti joukkueen lopullisessa sarjataulukossa kuudennelle sijalle.

Viimeisestä ottelusta on sanottava, että joukkue esiintyi juuri Lasse Vornasen arvojen mukaan, sekä Kauppisen ja Ruotsalaisen vahvuuksia hyväksi käyttäen. PK oli taisteleva, uhrautuva, periksiantamaton ja riittävän tehokas. Enempää ei koko kolmikko varmasti olisi voinut joukkueeltaan toivoa.

Lopullinen sarjataulukko:

Tilastot

2 - 1

OLS
(1-0)
25'MaaliKauppinen Antti
25'MaalisyöttöRuotsalainen Juho
46'Vaihto ulosKääriäinen Konsta
46'Vaihto sisäänMähönen Matias
56'Vaihto ulosLeppä Panu
56'Vaihto sisäänToppinen Vili
59'MaaliLiukkonen Juuso
59'MaalisyöttöKauppinen Antti
64'Vaihto ulosRissanen Eetu
64'Vaihto sisäänKällström Joonas
71'VaroitusKauppinen Antti
90'VaroitusKällström Joonas