Edustusjoukkue, Kakkonen

Närpes Kraft - PK-37   3 - 1

Mosedal

PK:n synkkä syysvire sai jatkoa

Eipä onnistunut säilymisen varmistanut PK-37 kääntämään virettänsä vielä sunnuntaina Närpiössä, sillä jo putoamaan tuomittu isäntäjoukkue Närpiön Kraft löi iisalmelaiset toisen jakson maali-iloittelun jälkeen kanveesiin lukemin 3-1(0-0).

Tulos tietää sitä, että PK:lla on alla jo viiden ottelun tappioputki ennen ensi lauantaina pelattavaa kauden viimeistä ottelua.

Sunnuntain ottelu lähti PK:n näkökulmasta hyvin liikkeelle. Joukkue pystyi kontrolloimaan pelin kulkua ja sai luotua ensimmäisen jakson aikana useamman laadukkaan maalipaikan. Vastaavasti Ville Kosonen ei joutunut PK:n maalilla venymään avauspuolikkaalla kuin kerran ja silloinkin todelliseen huipputorjuntaan.

- Pääsimme vyöryttämään peliä myötätuuleen, silloin meidän olisi pitänyt tehdä myös tulosta. Olihan siinä läpiajoa ja tolppaa, mutta kuten olen jo aiemminkin sanonut, on maalinteko meille tällä hetkellä todella haastavaa, PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen sanoi ottelun jälkeen.

Kun maaleja ei kumpaankaan suuntaan 45 minuutin aikana nähty, lähtivät joukkueet tauolle tasatilanteessa.

Toisella jaksolla osumia sitten nähtiinkin neljä kappaletta. Kaksi niistä tuli jakson alussa. Ensin 52. minuutilla William White vei isännät johtoon ja muutama minuutti avausosuman jälkeen Semsudin Mujkic tuplasi jo kotijohdon.

Kun ottelua oli pelattu reilu tunti, pääsivät iisalmelaiset pitkästä aikaa maalin makuun. Hyökkääjä Juuso Liukkonen karkasi puolittaisesti läpi ja laukoi terävän laukauksen, jonka Kraftin maalivahti onnistui vaivoin torjumaan. Paluupallolle ennätti kuitenkin ensimmäisenä Panu Leppä, joka toi osumallaan vierailijat takaisin peliin mukaan.

Osuman jälkeen PK sai hengen päälle, ja joukkue onnistui rakentamaan riittävästi paikkoja jopa siirtyäkseen johtoon, mutta sunnuntaina ei tuurikaan ollut joukkueen puolella maalintekotilanteissa.

Sen sijaan Kraft rokotti tehokkaasti. Kymmenen minuuttia Lepän kavennusmaalista ja karkasivat isännät jälleen kahden maalin johtoon Jonas Granforsin osumalla.

Tuon maalin jälkeen ei PK enää onnistunut uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa, eikä viimeisen vartin aikana nähty lisämaaleja, joten Kraft nappasi kymmenen voitottoman ottelun jälkeen täyden pistepotin.

- Tulos ei ole missään nimessä hyvä, mutta ottelussa oli silti positiivistakin. Meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia ja etenkin avausjaksolla pystyä hyödyntämään tilanteemme. Vastustaja sitten taas pääsi rokottamaan kovalla kädellä omista virheistämme, Vornanen avasi pelin kulkua.

PK:n syksy on ollut murheellinen. Joukkue on hävinnyt viisi ottelua ja kolme kertaa tappiopeleissä on ollut vastassa sarjataulukossa alempana oleva porukka. Vornanen näkee yhdeksi syyksi huonoon vireeseen repaleisen harjoittelun.

- On ollut pikkuvammaa, opiskelijat ovat jo omissa kaupungeissaan ja olemme harjoitelleet todella tiiviillä porukalla viikot. Emme ole yksinkertaisesti pystyneet treenaamaan riittävän laadukkaasti ja se näkyy nyt myös kentällä esimerkiksi yhtenäisyyden osalta.

Vielä on kuitenkin PK:lla yksi ottelu aikaa jättää kaudesta positiivinen maku, kun ensi lauantaina Sankariniemelle matkustaa vieraaksi OLS Oulusta.

Ottelu alkaa klo 15.00 Sankariniemellä.

Tilastot
Närpes Kraft

3 - 1

(0-0)
40'VaroitusHeinonen Juuso
65'MaaliLeppä Panu
65'MaalisyöttöLiukkonen Juuso
67'Vaihto ulosLeppä Panu
67'Vaihto sisäänMähönen Matias
83'Vaihto ulosNissilä Erno
83'Vaihto sisäänKääriäinen Konsta