Edustusjoukkue, Kakkonen

PK-37 - VIFK  0 - 4

Iisalmi, Sankariniemi

VIFK murjoi vaisun PK:n

Pitkään ilman voittoa Kakkosen C-lohkossa rämpinyt VIFK haki itselleen todella tärkeät pisteet, kun joukkue voitti sunnuntai-iltana Sankariniemellä Pallo-Kerhon murskaavin lukemin 0-4 (0-2). Vaasalaisten voittoa voi pitää vähintäänkin ansaittuna, sillä PK ei missään vaiheessa noussut ottelussa omalle parhaalle tasollensa.

Vierailijoiden maalitykkinä hääri vahva Casper Källberg, joka iski PK:n verkkoon hattutempun. VIFK:n avausmaalista vastasi Ian Garret.

- Esityksemme oli luvattoman heikko. Nolla tehtyä maalia neljään viimeiseen peliin, joten siihen on alettava keksiä jotakin uutta, manasi PK:n päävalmentaja Lasse Vornanen ottelun jälkeen.

Iisalmelaiset hallitsivat ottelussa selvästi vierailijoita enemmän palloa, mutta murtautuminen maalipaikoille oli jälleen haastavaa.

- VIFK pelasi fiksusti. He antoivat suosiolla pallonhallinnan meille ja kyttäsivät nopeita vastaiskuja, joissa he olivat erittäin vaarallisia, Vornanen myönsi.

Garret teki ottelun avausmaalin 18. minuutilla, ja jo ennen sitä PK:n tolppien välissä pelannut Ville Kosonen oli joutunut esittämään parastaan. Källberg vei vaasalaiset kahden maalin johtoon vähän ennen taukoa.

Toisella jaksollakaan iisalmelaiset eivät kyenneet haastamaan kurinalaisesti pelanneita vaasalaisia. Källberg teki illan toisensa 50. minuutilla ja vei vierailijat jo ratkaisevan tuntuiselle karkumatkalle. Sama mies kruunasi iltapuhteensa reilun tunnin pelin jälkeen. Källberg oli iisalmelaisille lähes mahdoton pidettävä, ja mies osoitti olevansa hyvänä pelipäivänä yksi sarjan parhaita pelaajia.

PK sai lisää lunta tupaan noin vartti ennen pelin päättymistä. Ajoittain rumaksikin karanneen pelin harmillisin tapaus nähtiin, kun vaasalaisten pelaaja taklasi juuri loukkaantumisesta toipuneen Viljami Aittokosken kyseenalaisesti takaapäin ja sai ansaitun punaisen kortin tekosestaan.

Pirteän ottelun pelannut Aittokoski satutti tilanteessa saman polvensa, jonka hän oli juuri kuntouttanut. Vaasalaisten kunniaksi on sanottava, että joukkue oli erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

Aittokosken loukkaantumisen jälkeen viimeinen 15 minuuttia oli vain pelailua, eikä ylivoimalla pelannut PK saanut juurikaan painetta vastustajan päätyyn.

Tulos tarkoitti samalla sitä, että Iisalmessa saadaan edelleen jännittää sarjapaikan puolesta, vaikka toki tilanne on edelleen täysin PK:n omissa käsissä. Pelin on tosin parannuttava roimasti kahteen viimeiseen otteluun.

- Tällä viikolla käymme tämän ottelun läpi ja alamme keskittymään jo seuraavaan koitokseen, Vornanen lupasi.

Tilastot

0 - 4

VIFK
(0-2)
23'VaroitusLeppä Panu
45'Vaihto ulosMähönen Matias
45'Vaihto sisäänRissanen Eetu
61'Vaihto ulosHeinonen Juuso
61'Vaihto sisäänKällström Joonas
72'VaroitusLiukkonen Juuso
81'VaroitusVidgren Jani
82'Vaihto ulosAittokoski Viljami
82'Vaihto sisäänLappalainen Antti